CDA tegen belastingverhoging

Foto: Arjen Gerritsma

In de programmabegroting 2016 – 2019 is een OZB verhoging van 10% aangenomen. In een persbericht laat het CDA, dat absoluut niet nodig en zeer ongewenst te vinden.

“Het CDA heeft al vele jaren een verhoging van deze belasting kunnen voorkomen. Dat doen wij door strak op de uitgaven te sturen en de kosten goed te bewaken. Daarom willen wij geen € 9 miljoen investeren in een nieuw zwembad en geen € 7 miljoen besteden voor de verbouw van het stadhuis. Het CDA vindt dat je voor veel minder geld ook functionele voorzieningen kunt realiseren. Verder vindt het CDA de aanstelling van een 4e wethouder in een tijd van bezuinigingen en een krimpende ambtelijke organisatie niet nodig en ongepast. Juist door zuinig met onze middelen om te gaan zijn belastingverhogingen niet nodig en blijft er geld beschikbaar voor het sociaal domein, voor mensen die het echt nodig hebben.

Het CDA heeft oplossingen aangereikt om de belastingverhoging terug te draaien, omdat er nog genoeg financiële ruimte in de begroting aanwezig is. De coalitiepartijen hebben dat niet opgepakt. Helaas kiezen zij toch voor hogere belastingen. Het CDA zal dat blijven bestrijden.

Het CDA heeft de volledige woordvoering die bij de behandeling van de begroting is uitgesproken op haar website geplaatst. www.cda.nl/gelderland/nijkerk-hoevelaken.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen