Koffiewaardepunten voor voedselbank

Foto: rechtenvrij

Dit jaar gaan de Lionsclubs Nijkerk en Hoevelaken samen actie voeren om zoveel mogelijk Douwe Egberts waardepunten te verzamelen voor de voedselbank.

Deze waardepunten worden door DE verzilverd tegen pakken koffie. Vorig jaar leverde de actie landelijk ruim 120.000 pakken koffie op. Door inzamelboxen op diverse plaatsen in Nijkerk en Hoevelaken te plaatsen hopen de serviceclubs op hulp van iedereen uit de gemeente Nijkerk. Alle waardepunten die ingezameld worden zijn bestemd voor de voedselbank in Nijkerk die wekelijks ruim 110 gezinnen in Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen voorziet van voedselpakketten. Voor informatie over waar men de waardepunten kan doneren is er een website online: vooronzevoedselbank.nl. De actie loopt tot eind december.

Koffie schaars
Ondanks het feit dat de economie aantrekt leven nog ruim een miljoen mensen in Nederland onder de armoedegrens. Helaas ook in de gemeente Nijkerk. Deze mensen komen in aanmerking voor voedselpakketten van de voedselbank in de buurt. Koffie bederft niet snel en wordt om die reden maar zelden aangeleverd door supermarkten die leveren aan de voedselbank. Wanneer men van € 40,- per week moet rondkomen is een pak koffie vaak te duur. In heel Nederland liggen nog vele miljoenen koffiepunten in keukenlaatjes en trommels. Meer dan 6500 vrijwilligers van 125 Lionsclubs en voedselbanken in Nederland gaan proberen deze waardepunten in te zamelen. Douwe Egberts steunt de actie en heeft beloofd de totale opbrengst te verhogen, evenals vorig jaar.

Inzamelpunten
In Hoevelaken staan inzamelboxen bij onder meer de AH, Jumbo en Bruna. In Nijkerk staan inzamelboxen bij onder meer Jumbo, AH, Boni, De Nootzaak, Drogisterij Engel, Passe-Partout en de bibliotheek. Vorig jaar waren er spontane acties binnen bedrijven, scholen en buurten. Iedereen die wil helpen en een eigen inzamelbox maakt kan de A4-flyer downloaden via vooronzevoedselbank.nl. De actie loopt tot eind december en in januari worden de waardepunten geteld en verstuurd naar Douwe Egberts. Hoeveel pakken koffie er begin februari bij de voedselbank in de gemeente Nijkerk worden geleverd is een groot vraagteken. “Hoe meer, hoe beter!” vinden de leden van Lionsclubs Nijkerk en Hoevelaken en zij hopen op hulp van iedereen uit de gemeente.

Lionsclubs
Een Lions Club is een vrijwilligersorganisatie waarvan de leden zich belangeloos inzetten om de medeburger te helpen, ongeacht de politieke, godsdienstige of beroepsmatige verbondenheid. Een Lionsclub maakt deel uit van de wereldwijde associatie Lions International. Op vrijwillige basis ontplooien de leden initiatieven voor een betere samenleving.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen