Huiswerkondersteuning in Hoevelaken en Nijkerk

Foto: jongerenwerk

De Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Gemeente Nijkerk gaat in samenwerking met de bibliotheken in Hoevelaken en Nijkerk en Huiswerk Coaching Hoevelaken middelbare scholieren ondersteunen bij hun studie.

Nadat je je bij het jeugd- en jongerenwerk hebt opgegeven voor deelname kunnen de scholieren in een van de bibliotheken aanschuiven voor hulp bij de planning. Ook kunnen er vragen over de lesstof worden gesteld en kunnen de leerlingen de overige tijd besteden aan het maken van het huiswerk.

De Stichting Jeugd- en jongerenwerk heeft gesignaleerd dat er in de gemeente Nijkerk behoefte is aan huiswerkondersteuning voor gezinnen die niet de financiële middelen hebben om die hulp zelf in te kopen. De scholieren uit deze gezinnen komen daardoor moeilijk tot studeren, vaak omdat ze niet goed weten waar ze moeten beginnen of omdat ze niet weten hoe ze het best kunnen leren.

Om die reden heeft de Stichting Jeugd- en jongerenwerk contact gelegd met Huiswerk Coaching Hoevelaken (HCH) en gezamenlijk is een programma samengesteld om de betreffende scholieren een duwtje in de goede richting te kunnen geven. Vervolgens is de Bibliotheek Nijkerk aangehaakt en zij heeft haar faciliteiten beschikbaar gesteld voor dit huiswerkondersteuning initiatief.

Het programma is als volgt. Iedere maandag is er in de bibliotheek van Hoevelaken en in de bibliotheek van Nijkerk van 16.00 tot 17.00 uur ruimte gereserveerd voor huiswerkondersteuning. Er is dan een medewerker van HCH aanwezig die de scholieren helpt bij het maken van de week-planning in overzichtelijke schema’s. Vervolgens kunnen de scholieren inhoudelijke vragen stellen over de lesstof en de resterende tijd kan er begonnen worden met het maken van het geplande huiswerk. De HCH-medewerker is dan uiteraard ook beschikbaar voor ‘tips & tricks’ over hoe het best geleerd kan worden.

Deelname
Geef je op bij [email protected] onder vermelding van “Huiswerkondersteuning Hoevelaken of Nijkerk” of kom even langs in de jongerencentra Blits of Chill-Out. De kosten voor één uur per week begeleiding in de Bibliotheek van Hoevelaken of Nijkerk bedraagt € 30,00 per kalenderjaar, inclusief lidmaatschap voor de bibliotheek. De huiswerkondersteuning start in Hoevelaken en in Nijkerk op maandag 11 januari 2016.

Voor meer informatie
Robert den Hartog tel. nr. 06-10491457 of www.jongerenwerknijkerk.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen