Emotionele terugkomst Corlaer Cyclingteam: opbrengt € 12.750 (video en foto’s)

Elf leerlingen van het Corlaer College kwamen zaterdag 11 juni aan op het Nijkerkse plein in het kader van Corlaer Cycling.

Bij die gelegenheid onthulden ze een cheque van ruim 12.000 euro dat is bestemd voor het Jeugd Sportfonds. Namens de stichting Jeugd Sportfonds was Olympisch kampioen Stefan Groothuis aanwezig in Nijkerk om het geldbedrag in ontvangst te nemen. Het was inmiddels voor de vierde keer dat derdejaars leerlingen van het Corlaer College de fietstocht hielden .

De leerlingen onder leiding van de vertrekkend coördinator Bas Buitink hebben in negen dagen tijd meer dan 1000 kilometer gefietst door heel Nederland. Op de laatste etappe kreeg het team ondersteuning van veel fietsende ouders en leraren die 90 kilometer meefietsten. Sander Buitenhuis kende een ongelukkig moment, want die bleef met zijn fietswiel steken in een andere tweewieler en viel hierdoor hard. Hij wilde van opgeven niet weten en helemaal ingetapet kwam hij alsnog over de meet. Eenmaal terug in Nijkerk was het een emotioneel weerzien met ouders en vrienden.

Reportage van Kees van den Heuvel, Arjen Gerritsma, Joeri en Ely Hackmann

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen