10 mille voor De Nijkerkse Uitdaging

De betrokkenen van het eerste uur
De betrokkenen van het eerste uur
Foto: videobeeld nijkerk.nieuws.nl

De Nijkerkse Uitdaging krijgt een bijdrage van € 10.000 van het Oranje Fonds voor het verbinden van het Nijkerkse bedrijfsleven en sociaal-maatschappelijke organisaties. Eerder mocht het netwerk al 15.000 euro van de gemeente bijschrijven op de rekening.

Dit om de leefbaarheid voor alle inwoners in Nijkerk te bevorderen.

De Nijkerkse Uitdaging begint inmiddels goed van de grond te komen. Tientallen matches zijn er gemaakt en er is nog veel meer mogelijk. Er is veel enthousiasme van vragers, aanbieders en matchmakers. Dit laat steeds opnieuw zien dat we samen de wereld mooier kunnen maken. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: “Het Oranje Fonds wil met deze bijdrage een aanjaagfunctie hebben voor organisaties die daadwerkelijk een verschil maken in de opzet en uitvoer van hun project.”
De Uitdaging is een duurzaam netwerk, die de lokale samenleving verstevigt en past in deze tijd waarbij het actief stimuleren van betrokken burgerschap centraal staat. De Nijkerkse Uitdaging bemiddelt tussen maatschappelijke organisaties en bedrijven en heeft als doel om behoeften van maatschappelijke organisaties op het gebied van Materialen, Menskracht en Kennis in te laten vullen door het bedrijfsleven. Hierdoor kunnen maatschappelijke organisaties beter functioneren en krijgen bedrijven de mogelijkheid om hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen door middel van concrete acties. Uiteindelijk wordt hierdoor het leefklimaat in Nijkerk verbeterd.

In de jaren ‘90 sjeesde Angela Groothuizen als een wervelwind door het land voor het populaire televisieprogramma De Uitdaging. Ze hielp stichtingen, goede doelen en hulpbehoevenden binnen korte tijd aan een nieuw clubgebouw, een gerenoveerde kinderboerderij of een spiksplinternieuwe speeltuin. Met diezelfde bevlogenheid begeleidt Marleen Schuit de Nijkerkse Uitdaging. Een initiatief dat door Roodbeen naar Nijkerk is gehaald en wat naast de bijdrage van het Oranje Fonds kan rekenen op steun van onder meer de Rabobank, gemeente Nijkerk, Bronswerk, Roodbeen en Covebo.

Over de Uitdaging
Vier juni startte De Nijkerkse Uitdaging. De Uitdaging is een netwerk van ondernemers die samen in een matchgroep zitten. Zij nemen aanvragen van maatschappelijke organisaties in behandeling en bekijken welk bedrijf een match het beste kan uitvoeren. Daarnaast ontstaan er vanuit de matchgroep – om zo veel mogelijk matches te maken – diverse werkvormen. Bijvoorbeeld een cadeautjesbank. Deze wordt binnenkort opgericht.

Over het Oranje Fonds
Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het fonds met € 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt onder meer gesteund door de Nationale Postcode Loterij, de Lotto, door Vrienden van het Oranjefonds en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen