Hoera, het internet bestaat 25 jaar

Foto: beeldcitaat facebook

De weg vinden met Google Maps, een werkstuk schrijven met behulp van Wikipedia en communiceren via Facebook, het internet is niet meer weg te denken uit ons leven.

Vandaag, dinsdag 23 augustus, bestaat het wereldwijde web precies 25 jaar en Facebook laat deze mijlpaal niet ongemerkt voorbijgaan.

Op 23 augustus 1991 deed het World Wide Web zijn intrede bij het grote publiek, een gedenkwaardig moment want geen andere uitvinding uit de recente geschiedenis veranderde de wereld zo drastisch. De digitale snelweg ontwikkelde zich in korte tijd tot een onmisbaar fenomeen en reikt inmiddels tot in de verste uithoeken van onze aarde.

Facebook viert deze zogenoemde Internaut Day met een plaatje dat Facebookgebruikers te zien krijgen als ze inloggen. Op de afbeelding zijn astronauten en computers te zien, een verwijzing naar het ontstaan van het wereldwijde web. Bij de afbeelding staat de volgende tekst: “We vieren 25 jaar verbinding. Het is vandaag 25 jaar geleden dat het internet werd opengesteld voor de rest van de wereld. We danken Sir Tim Berners-Lee en andere internetpioniers dat ze het mogelijk hebben gemaakt de wereld open en verbonden te maken.”

Niet iedereen ziet dinsdag overigens als een jubileumdag. In maart 2014 was het namelijk 25 jaar geleden dat Sir Tim Berners-Lee het protocol van het wereldwijde web uitvond. Daarnaast was het 6 augustus 25 jaar geleden dat de eerste publieke website online ging.

bron: nieuws.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen