3e Diabetes Challenge voorbij

Foto: de Nije Veste

De aftrap was 27 januari, gevolgd door het eerste meetmoment. Naeen serie oefenwandelingen en extra bijeenkomsten begon maandag het echt werk. Afgelopen zaterdag werd de groep feestelijk binnengehaald.

De challenge bevatte afgelopen week enkele pittige wandelingen, telkens tussen de 10 en 15 kilometer en extra zwaar door de hoge temperaturen. Daarbij ging men niet alleen over verharde wegen. Zo werd ook over het Hulshorster zand gewandeld. Ook in de buurt van Papendal en Zeewolde werd gewandeld. Zaterdag bleef men in de buurt van Nijkerk. Er was een combinatie gemaakt van het Kruishaarderpad en het Oldenallerpad In triomf liep met tot langs het Gemeentehuis, door het centrum naar de Nije Veste. Veel familie en vrienden haalden de helden binnen. Aan de Oranjelaan waren er de nodige versnaperingen en waren velen ook niet vies van een lekker koud biertje.

Stijgende belangstelling
Deze derde Challenge telde 55 deelnemers. Meer dan een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, toen 22 deelnemers zich meldden. In het eerste jaar deden 15 menasen mee

Nog meer wandelen
Op Paleis het Loo is 15 oktober een afsluitende wandeling, die georganiseerd wordt door de “Nationale Diabetes Challenge”. De groep uit Nijkerk speelt daar nog een bijzondere rol en om niet uit de toon te vallen, wordt er op de zateragen in spetember en begin oktober nog even stevig door gewandeld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen