Kinderen, dieren en een smaakvolle kerst, wat hebben ze gemeen?

Foto: Arjen Gerritsma

Ze zijn de goede doelen van het Glazen Huys Nijkerk in 2016

Stichting Leergeld Nijkerk, Dierenambulance en de Voedselbank; dat zijn de lokale goede doelen waar Het Glazen Huys Nijkerk dit jaar geld voor inzamelt.

In de week van 12 tot en met 17 december 2016 kan iedereen weer verzoeknummers aanvragen bij de dj’s in het Glazen Huys op het Plein in Nijkerk, in ruil voor een bijdrage. En ook in aanloop naar de actieweek kunnen inwoners, bedrijven en scholen in actie komen.

Helft naar 3FM Serious Request Glazen Huis

Het lokale broertje van het landelijk bekende en geliefde 3fm Serious Request vindt dit jaar voor de vierde keer plaats. Van de opbrengst gaat de helft naar het goede doel van het grote Glazen Huis in Breda: de juiste behandeling voor kinderen met een longontsteking, waar jaarlijks wereldwijd meer dan 900.000 kinderen aan overlijden. De andere helft wordt lokaal verdeeld. Glazen-Huys-voorzitter Dennis van den Hoogen: “De drie doelen waarvoor we enthousiast aan de slag gaan, kunnen het geld heel goed gebruiken. Zij zetten zich met hart en ziel in voor kinderen, voor dieren in nood en voor de mensen die wekelijks bij de Voedselbank komen in de gemeente Nijkerk. Fantastisch dat wij daar met z’n allen een bijdrage aan kunnen leveren.”

Alle kinderen doen mee

De Stichting Leergeld Nijkerk is dit jaar één van die doelen. De missie van deze onlangs opgerichte lokale stichting is sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met een inkomen op bijstandsniveau voorkomen. Leergeld Nijkerk biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten, zoals een schoolreisje of het lidmaatschap van een sportvereniging.

Smaakvolle kerstmaaltijd

De Voedselbank reikt wekelijks voedselpakketten uit aan gezinnen met minimale financiële middelen en heeft daarnaast een kledingbank en weggeefwinkeltje met gebruiksartikelen. Dit jaar wil de Voedselbank iets extra’s bieden aan deze mensen: een heerlijke kerstmaaltijd, compleet met sfeervolle aankleding, voor minimaal 4 personen. Ook voor een- en tweepersoonshuishoudens, zodat zij gasten uit kunnen nodigen tijdens de Kerstdagen.

Dieren in nood

Dierenambulance Nijkerk staat 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat voor dieren in nood in de gemeente Nijkerk. De ambulance vervoert zieke, gewonde en gezonde dieren, met name huisdieren, vogels en bedreigde en uitheemse diersoorten. Het kan gaan om aangereden dieren, loslopende dieren, verdwaalde of gevonden en soms vermiste dieren. De ambulance brengt dieren meestal thuis (als de eigenaar bekend is), of naar dierenartsen of opvanglocaties. De Dierenambulance is aan vervanging toe en bovendien wil de organisatie een mobilofoonnetwerk aanschaffen voor de veiligheid bij vangacties en langs snelwegen.

Opbrengst 2015

In december 2015 leverde het project €27.452,35 op. Daarvan ging 50% naar kinderen in oorlogsgebieden (goede doel 3fm Serious Request). De andere 50% werd verdeeld over Vakantiespektakel Nijkerk, Sint Nicolaas Comité Nijkerkerveen en Steunpunt Welzijn Ouderen Hoevelaken.

Nieuwe website

Meer weten over de goede doelen en het project? Bezoek dan de compleet vernieuwde website van het Glazen Huys Nijkerk, of ga naar de Facebook-pagina.

2016-09-30-website-glazen-huys

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen