Geef je op voor cursus Streetfishing

Foto: Nijkerk.nieuws.nl

Hoop Op Geluk organiseert ook dit jaar weer een cursus Streetfishing voor kinderen van 8 tot 13 jaar en wel op woensdag 9, 16, 23 en 30 november.

Het examen is op 7 december. Alle lessen en examen van 14.00 – 17.00 uur. Kosten € 15,- / pp, De cursist krijgt tijdens de lessen de benodigde spullen in bruikleen van Hoop Op Geluk. Je hoeft geen lid van Hoop Op Geluk te zijn om mee te mogen doen.

Op roofvis jagen is spannend

Vooral het vissen op de snoek is erg spannend. Ook niet zo gek als je bedenkt dat deze zeer snelle jager met 700 tanden sneller is dan een sportauto. De snoek is in één seconde van 0 naar 45 km.
Heel belangrijk is het leren werpen (ingooien) met de hengel. Hier wordt goed mee geoefend. Je leert zelf blinkertjes maken van flessendopjes, leuk en goedkoop. Het optuigen van de hengel, het gebruik van kunstaas maar ook het vissen met dood aas. Natuurlijk het drillen (binnenhalen) van de vis en hoe je met de vis moet omgaan. Ook hoe je vingerveilig de haak kunt verwijderen (weet je nog die 700 tandjes?). We bespreken de leefomgeving van de snoek, waar houdt hij / zij zich graag op en nog veel meer.

Natuurlijk zorgt Hoop Op Geluk voor drinken en soms iets lekkers, van vissen krijg je honger.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen