Geen biogas in Doornsteeg

Foto: De Bunte Vastgoed Oost BV

Het zou een bijzondere wijk worden, onder andere omdat er biogas zou komen, zo werd de nieuwe ijk Doornsteeg geprofileerd. Maar dat wordt anders.

Het staat nu nog op de site van de Doornsteeg. “Doornsteeg = duurzaam. De wijk wordt CO2-neutraal (klimaatneutraal). Voor de ontwikkeling van de warmtevoorziening kiest de gemeenteraad voor de levering van Biogas. Dit is gas afkomstig uit de nabijgelegen rioolwaterzuiveringsinstallatie. Biogas is volledig duurzaam en biedt de individuele bewoner de mogelijkheid de woning te verwarmen met een specifiek daarvoor ontwikkelde ketel (multigasketel). Deze is geschikt voor Biogas.”

Groengas

De werkelijkheid – zo blijkt uit een mail van de gemeente naar de ontwikkelaars in Doornsteeg – is sinds begin  november anders: “Het Waterschap (bij monde van de heer D.J. Tilkema) heeft aangegeven, dat voor de studie naar de levering van biogas aan de wijk Doornsteeg niet meer wordt uitgegaan van de levering van regulier biogas. In de haalbaarheidsstudie die nu loopt (en naar verwachting wordt afgerond infebruari 2017) wordt louter uitgegaan van de mogelijke levering van groengas (Slochterenkwaliteit).

De ommezwaai heeft onder andere te maken met de subsidiemogelijkheden, die er zijn voor Groengas en niet voor biogas. Groengas heeft dezelfde samenstelling en kwaliteit als aardgas.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen