Zon(nepanelen) op De Hoeksteen

Foto: De Hoeksteen

“Basisschool De Hoeksteen begint aan een uniek project”, aldus directeur Peter Antes.

Binnenkort wordt met ouders en familie van leerlingen en buurtgenoten een installatie met zonnepanelen op het dak van de school geplaatst. Op 15 december is een informatieavond georganiseerd door leerlingen, in combinatie met Zon op Nijkerk.

Informatieavond op 15 december

“De leerlingen van groep 7 en 8 van De Hoeksteen hebben de afgelopen weken gewerkt aan het thema energie, waarvan dit zonnepanelen-project een onderdeel is”, zo leggen de leerkrachten Rien Tanghe en Nynke Gelderblom uit. De leerlingen organiseren samen met de vrijwilligers van burgerinitiatief Zon Op Nijkerk een informatieavond voor belangstellenden in de school, op donderdagavond 15 december vanaf 19.00 uur.

“Wij hadden al langer de wens om ons dak beschikbaar te stellen voor zonnepanelen en nu kunnen we dit samen oppakken met Zon op Nijkerk”, vertelt directeur Peter Antes. “We moeten zuinig zijn op onze wereld en met ons thematisch onderwijs hebben we een project opgezet rondom duurzaamheid. We zetten met onze school in op Talentontwikkeling om van waarde te zijn en willen hiermee een goed voorbeeld geven. Het past dus perfect bij onze school”, legt Antes uit.

De Hoeksteen hoopt dat veel ouders, wijkbewoners en andere belangstellenden willen meedoen aan “Zon op De Hoeksteen”, zodat snel tot realisatie van de zonnepanelen kan worden overgegaan.

De informatieavond is voor ouders, familie van de leerlingen en voor buurtbewoners bedoeld. Vandaar dat de leerlingen flyers hebben gemaakt en deze rondbrengen in de wijk.

2016-12-06-hoeksteen-uitnodiging

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen