Een mooie gedachte

Foto: lovethispic.com

Bovenstaande foto, geplaatst door Nadya Aboyaakoub leverde verdeelde reacties op.

Bijvoorbeeld Theo Zuurman: “Ik vind dit wel erg dubbel en heb er moeite mee. Zelf ben ik niet gelovig meer, maar naar wie bidden we dan??? “Allah is groot”, roepen terroristen als ze moorden…Deze reactie is niet persoonlijk naar de afzenders, maar ik vind het verwarrend en dat wou ik even kwijt.”

En Lous Brouwer “Voor mij is het niet alleen zo letterlijk ” bidden” maar meer/ook ” vurig wensen dat het anders wordt”, duimen voor iets, een kaarsje aansteken…ieder op zijn/ haar eigen manier stilstaan bij wat er gebeurt en actief proberen de wereld wat mooier te maken.”

Die van Maranke Pater viel de redactie van nijkerk.nieuws.nl het meest op

Met vurig wensen, of een kaarsje voor een ander branden, dat helpt een ander, die in nood zit nog steeds niet. Klinkt heel bot, en is ook niet zo bedoeld, maar wat we nu nodig hebben zijn mensen die omzien naar elkaar. Dus sta iedere dag op en denk: ‘hoe kan ik een ander helpen zich beter/gelukkig te voelen’. Als iemand zijn arm gebroken heeft, dan kun je zeggen dat dat heel erg voor iemand is, en hopen dat het beter wordt, maar je kunt ook kijken naar wat iemand nodig heeft op dat moment, een helpende hand bij het boodschappen doen bijv. Als iemand iedere maand moet eten bij de Voedselbank en haar kinderen kunnen hun schoen niet zetten omdat er gewoonweg geen geld is, dan kun je dat zielig voor iemand vinden, en iemand sterkte wensen, maar je kunt ook kijken of je in huis nog spullen of cadeaus hebt liggen waar je zelf niets aan hebt, maar waar je een ander mee blij kan maken. Probeer te denken aan het positiever maken van een wereld. En geef het door, want iemand die door jou geholpen is, wordt weer geïnspireerd om een ander een helpende hand toe te steken. Daar is geen geloof voor nodig, maar wel menselijkheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen