Waarom investeren in glijbaan en niet in veiligheid?

Foto: architectenbureau Bos

“Waarom investeert men in Nijkerk in een glijbaan voor de jeugd en niet voor de veiligheid van de zwemmers door de aanschaf van een detectiesysteem dat waarschuwt wanneer een zwemmer in nood komt op de bodem van het zwembad. Door dit systeem zijn al veel zwemmers gered, ook in Nederland en België.”

Zo citeert Wijnand Kooijmans Peter Goedhart in de Stad Nijkerk

Dat vraagt directeur Peter Goedhart van het bedrijf Eyeview Systeem in Oss zich af. Tijdens het opstellen van het plan werd hem gevraagd met een offerte voor zo’n systeem te komen, maar tot zijn verwondering werd de aanvraag een week later ineens ingetrokken. Navraag naar de reden leerde hem dat dat ervan werd afgezien omdat de toekomstige exploitant van het zwembad nog niet bekend was. ,,Maar ik begrijp niet wat een exploitant hiermee van doen heeft. Het is de gemeente welke opdracht geeft voor de bouw van een zwembad en volgens mij dan ook de veiligheid van de zwemmers hoog in het vaandel moet hebben. Een gesprek aangaan met de wethouder lukt je niet, de betrokken ambtenaar heeft niet de benodigde kennis. Ik begrijp niet waarom door een gemeente dan niet voor veiligheid wordt gekozen.”

De kosten van een detectiesysteem bedragen, inclusief aanbrengen, tussen de 120.000 en 150.000 euro. Voor onder meer het onderhoud is jaarlijks een bedrag van om en nabij de vijfduizend euro benodigdan nieuwe zwembaden op de rol staat.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen