Henk van der Horst haalt meeste vuurwerk op

Op de Flier verzamelden zich de mensen, die na de jaarwisseling het meest vuurwerk hadden opgehaald.

Liam Groen (12 jaar)  ging met een doos vol spellen naar huis omdat hij als tweede eindigde.

Sanne Veenema (9 jaar) kreeg een museumjaarkaart voor het hele gezin.

Wethouder Wim Veelen constateerde, dat iedereen blij was. De deelnemers met hun prijzen, Veelen omdat de stad weer schoon is. Al was de winnaar een volwassenen, het zijn toch vooral kinderen, die op pad gaan. Sommigen begonnen al heel vroeg in de morgen en haalden hun vader erbij, omdat ze de hoeveelheid niet meer de baas konden. Dat gebeurde al vroeg in de ochtend. Een ander was zo slim zijn vader er gelijk bij in te schakelen. Die bond een paar kerstbomen achter zijn fiets en veegde zo het vuurwerkafval bij elkaar. Weer anderen probeerden vaker aan de wedstrijd mee te doen, door vaker vuurwerk in te leveren.

De actie

Op vijf locaties konden de deelnemers vuilniszakken met vuurwerkresten inleveren. Voor iedere ingeleverde vuilniszak ontvingen de deelnemers een lot. Er zijn 210 vuilniszakken ingeleverd, in totaal 1.350 liter.

De opruimactie was onderdeel van de landelijke campagne “Sorry buren, dat vuurwerk waait toch vanzelf weg – geen excuus vuurwerk ruim jezelf op”. Deze jaarlijks terugkerende campagne is bedoeld om slachtoffers door vuurwerkafval te voorkomen. Een groot aantal vuurwerkongelukken gebeurt op nieuwjaarsdag. Jonge kinderen gaan dan op zoek naar vuurwerk dat niet is afgegaan en steken het opnieuw af. Weigeraars kunnen alsnog ontploffen. Naast het feit dat deelnemers aan de opruimactie een bijdrage leveren aan de veiligheid van kinderen, werken zij ook mee aan een schonere wijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen