Nieuwe ontwikkelingen in de Doornsteeg

Foto: nijkerk.nieuws.nl

De plannen voor de  twee volgende bouwvelden liggen klaar.

Ze heten voorlopig “Dansende Daken”en “Ik woon betaalbaar” Ook hier probeert men een dorps karakter: de kavels zijn groter dan gebruyikelijk, maar de openbare ruimte is kleiner. In totaal komen er 42 woningen. Ze komen langs de Arkemheenweg in het meest noordelijke deelplan, zeg maar tegenover Roodbeen kantoormaterialen

Dansende daken

In dit gebied worden twee-onder-een-kapwoningen en rijwoningen (in rijtjes van vier) gebouwd. Deze waterwoningen grenzen met hun diepe achtertuin aan het water. Voor de woningen langs ligt een woonpad. Aan de overkant van dat pad hebben de woningen een berging, die gedeeltelijk in de geluidswal langs de Arkemheenweg worden gebouwd.

Ik woon betaalbaar

In het centrale deel worden ook hier twee-onder-een-kapwoningen en rijtjeswoningen (in rijtjes van vier) gebouwd. Deze woningen zijn wel voor het merendeel aan een traditionele woonstraat dan wel een kein hofje gesitueerd

CPO

Net als Holkerbeek en de Woongaard spelen de toekomstige bewoners een grote rol bij de ontwikkeling. het toverwoord is CPO. Bij Collectief Particulier Opdrachtgeverschap bouw of verbouw je samen met anderen. Je geeft gezamenlijk opdracht maar realiseert elk afzonderlijk een woning die helemaal aan jouw smaak voldoet.
Wim van Veelen, verantwoordelijk wethouder voor de Doornsteeg: “Deelnemers aan een CPO kiezen er voor om zelf opdrachtgever te zijn, het werk van een projectontwikkelaar uit te voeren en zelf ook keuzen te maken voor het bouwsysteem, de bouwmaterialen, het afwerkingsniveau en het kostenniveau”.

Dossier: Doornsteeg
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen