Veel winkels goed toegankelijk

Foto:

70% van de winkels in het centrum van Nijkerk is goed toegankelijk.

Dat blijkt uit een onderzoek van de havisten Lucas de Graaf en Bas Kuijvenhoven over de toegankelijkheid van de binnenstad van Nijkerk. De openbare ruimte kan nog wel wat rolstoelvriendelijker worden. Paaltjes en reclameborden en scheve straten maken het soms erg lastig voor mensen met in een rolstoel of met een rollator om ergens te komen. Het ontbreken van een openbaar invaliden toilet wordt als een gemis ervaren.

Wethouder Patricia van Loozen kreeg vandaag het rapport van de onderzoekers, die zij omschreef als hartstikke jonge toffe kerels. Ze prees hen, omdat ze juist door de ogen van iemand met een beperking naar de toegankelijkheid van winkels en openbare ruimtes gekeken hadden.

De Graaf en Kuijenhoven (leerlingen op het Corlaer College) waren op het idee voor dit examenstuk gekomen door een buurvrouw, die zei maar 3 winkels in Nijkerk in te kunnen. Ze staken 100 uur in het onderzoek en bespraken het onder meer met NOVvoorzitter Rob Veltink. Volgens Van Loozen gaat het rapport zeker een rol spelen in het regelmatige overleg, dat er over de binnenstad gevoerd wordt.

Wat zijn uw ervaringen met toegankelijkheid van openbare gebouwen, winkels en de openbare ruimte in Nijkerk? Deel ze op de Facebookpagna van nijkerk.nieuws.nl onder dit bericht

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen