Streekomroep VOC Lokaal op lager pitje

Foto: omroepN

Het is de bedoeling, dat de lokale identiteit bij omroepN weer meer naar voren komt

Sinds 2014 werkt OmroepN samen met Radio Barneveld, Veluwe FM en sinds kort ook met Harderwijk FM onder de naam ‘VOC Lokaal’. De samenwerking bestaat op dit moment uit het delen van programma’s, middelen en het verlagen van het kostenniveau. Na drie jaar samenwerking constateert OmroepN echter, dat de lokale identiteit onder druk is komen te staan. Dat staat in een persbericht van omroepN.

Om die reden is besloten de koers ten aanzien van de lokale programmering te wijzigen.

De komende maanden zullen door de omroepen gebruikt worden om te komen tot een gezamenlijke organisatie die in staat is om het gehele verzorgingsgebied beter te voorzien van nieuws, politiek, sport, cultuur en lokale informatie. Uiteraard worden er nog steeds programma’s van de partneromroepen gebruikt en ook de programma’s van OmroepN blijven onverminderd voor de partners beschikbaar.

Tegelijkertijd wordt er los van de programmering door de gezamenlijke besturen gewerkt aan de vorming van een slagvaardige organisatie. Eén die ook in de toekomst de lokale identiteit kan behouden en de positie in die samenleving kan versterken.

“Dat we voor een andere koers kiezen betekent niet dat er geen draagvlak is voor de vorming van de streekomroep. We geloven nog steeds in samenwerking zoals deze door de OLON/NLPO wordt voorgesteld en we zien goede kansen voor een sterke streekomroep in deze regio.” Aldus OmroepN voorzitter Ari-Jan van de Bunt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen