Accentleerlingen en ouderen vermaken zich opperbest

Wij nemen afscheid van de winter.

Dit was het thema voor de ontmoeting tussen ouderen en jongeren. Het afscheid werd georganiseerd door de Zonnebloem in samenwerking met Accent Praktijkonderwijs Nijkerk. Ouderen vinden het gezellig om met jongeren om te gaan en andersom is dat eigenlijk net zo.

Er was een leuk programma gemaakt: Film kijken over oud Nijkerk, sjoelen en even rondsnuffelen in de keuken waar het rook naar verse boterkoek. Ook werd er de laatste hand gelegd aan een pan erwtensoep. Als je afscheid neemt van de winter is dat toch een heerlijk afscheid. Daarna konden de ouderen genieten van de erwtensoep met roggebrood en spek. We hebben genoten van elkaar, samen kan je meer!

Ook waren er medewerkers van de NS op Accent praktijkonderwijs. Zij vertelden de leerlingen onder andere over agressie in de trein. Er werd ook gesproken over hoe hard treinen kunnen rijden en hoelang het duurt totdat de trein kan stoppen. De leerlingen vonden het interessant.

bijdrage van Karla Boer