Binnenkort “Bank voor de klas”

Foto: Rabobank Randmeren

Groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen krijgen de gastles “Bank voor de klas”.

Veel bankmedewerkers verruilen in de week van 27 t/m 31 maart (de “Week van het geld”)  hun baan een dagdeel voor die van gastdocent. Als gastdocent leren ze kinderen spelenderwijs alles over sparen, lenen en zakgeld.

‘Meer dan ooit is het belangrijk dat kinderen nu al financieel bewuster worden gemaakt en dat de basis wordt gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd’ aldus Hans van de Guchte, directievoorzitter van Rabobank Randmeren. ‘Geld is tegenwoordig niet meer tastbaar. Door bankmedewerkers in de klas te halen die vertellen over geld, leren kinderen dat geld meer is dan alleen een bankpasje. Ruim vijftig collega’s van onze bank geven volgende week gastlessen op de basisscholen in Bunschoten, Ermelo, Harderwijk, Nijkerk en Putten. Zo versterken wij het welzijn in de regio’.

Bank voor de klas

Bank voor de klas is het financiële gastlesprogramma georganiseerd door 15 banken tijdens de Week van het geld. Dit jaar hebben de banken als doelstelling om 4.000 gastlessen te geven tijdens de Week van het geld. Deze week heeft als doel kinderen te leren omgaan met geld. Ook wordt duidelijk hoe kinderen hun wensen op het budget af kunnen stemmen, hoe reclame die wensen kan beïnvloeden, dat prijsvergelijken vaak loont, hoe kinderen hun spaardoel kunnen bereiken en wat geld lenen en rente is.

Cash Quiz

Centraal in de gastles staat de Cash Quiz; een interactief, klassikaal teamspel dat is ontwikkeld in samenwerking met Educatief Uitgeverij Zwijsen en Identity Games. Passend bij de leeftijd en belevingswereld van de kinderen en afgestemd op de leerdoelen van het Nibud.

Dolores Leeuwin, bekend van TV-programma Klokhuis, speelt de hoofdrol in de serie filmpjes ‘Op geldmissie met Dolores’, die in de Cash Quiz zijn opgenomen.
Spannende filmpjes waarin kinderen steeds een opdracht krijgen om aan geld te komen voor de ontsnapping van de gevangen genomen Dolores.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen