Nationale Dans Week in teken van gezonde spieren

Foto:

In Nijkerk kun je tijdens de Nationale Dans Week onder andere bij Dansschool Veenstra terecht voor tal van verschillende dansstijlen als Stijldansen, Salsa en Argentijnse Tango 

Dansschool Veenstra zal gedurende deze Nationale Dans Week tal van gratis workshops/lessen aanbieden, waarin je kunt ervaren hoe leuk het is om zelf actief in beweging te komen.
Ruim 400 dansscholen in Nederland zullen gedurende de week van 6 tot en met 14 september een grote landelijke promotiecampagne houden voor alle stijlen van dans. Ook in Nijkerk zal het publiek kennis kunnen maken met de verschillende dansstijlen die hier worden aangeboden.
Dansen geniet in Nederland een enorme belangstelling. De afgelopen jaren kenmerkten zich vooral door het grote aanbod aan dansprogramma’s op televisie. Het begon een aantal jaren geleden met Dancing with the Stars en later kwamen daar met o.a. So You Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle regelrechte kijkcijfertoppers op dansgebied bij. Deze belangstelling voor dans én de grote verscheidenheid aan dansscholen in Nederland leiden ertoe dat je gerust mag spreken van Nederland Dansland!
“Bewegen is gezond, dansen is leuker”, is het thema van de Nationale Dans Week. Dat dansen een vorm van bewegen is die bijdraagt aan goede gezondheid is iets dat al langere tijd wetenschappelijk bewezen is. Met dansen gebruik je alle spieren in je lichaam. Om die reden hebben de Nationale Dans Week en het Prinses Beatrix Spierfonds elkaar dit jaar gevonden in een unieke samenwerking, waarbij de deelnemende dansscholen minstens een activiteit uit hun programma van de Nationale Dans Week in het teken stellen van de collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds.
Het startschot voor de Nationale Dans Week vindt in het weekeinde van 6 en 7 september plaats met tal van dansevenementen in het hele land. De doordeweekse dagen erna staan in het teken van de verschillende dansstijlen:
Maandag 8 september: Dag van de Dansfitnessprogramma’s
Dinsdag 9 september: Dag van de Salsa, Tango en Line Dance
Woensdag 10 september: Dag van de HipHop en Urban Dance
Donderdag 11 september: Dag van de Theaterdans, Ballet en andere Dansspecials
Vrijdag 12 september: Dag van de Ballroom en Latijnsamerikaanse Dansen
In het  slotweekeinde zullen dansscholen in het hele land nog tal van spraakmakende evenementen organiseren waarmee de promotiecampagne passend wordt afgesloten.
De website www.nationaledansweek.nl geeft een overzicht van de dansmogelijkheden.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen