Amaris opent voor zomer dagcentrum in oude pastorie

Foto: nijkerk.nieuws.nl

Amaris wil nog voor de zomervakantie de oude pastorie van de Hervormde Kerk aan de Nieuwe Kerkstraat in gebruik nemen als dagcentrum. De naam van de oude pastorie verdwijnt. Dat wordt dagcentrum Nijkerkerveen.

Al vanaf 1 april gaat de huur in en kan de verbouwing beginnen. De benedenverdieping wordt ingericht voor allerlei dagactiviteiten, zoals ontspanning, training, ontmoeting, activiteiten, een maaltijd, verzorging en begeleiding. Ook staat een bibliotheek op het verlanglijstje. Dat reeds gesprekken gaande zijn met de stichting Dorpshuis om hierin reeds een bibliotheek te vestigen, is Amaris onbekend. Dat zou betekenen dat Nijkerkerveen straks mogelijk twee bibliotheken telt.

De bovenverdieping wordt mogelijk verhuurd aan andere organisaties, waaronder een wijkteam. De achtertuin van de pastorie wordt ingericht als belevingstuin. In het dagcentrum is plek voor tien personen. De meeste senioren die er komen, zijn mensen met een fysieke of somatische beperking en er zijn mogelijkheden tot paramedische behandeling. De openingstijden zijn nog niet bekend. Als er behoefte aan is, is het dagcentrum doordeweeks geopend, maar mogelijk ook zaterdag en in de avonduren. Petra Visser is namens Amaris aangesteld als activiteitenbegeleidster. Zij roept binnenkort iedereen in Nijkerkerveen op om zich aan te melden als vrijwilliger. Dat kan ook via [email protected]

bijdrage van Kees van den Heuvel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen