Woningbouw op Concordiaterrein en Van Rootselaarschool

Foto:

In het platform Nijkerkerveen zijn dinsdagavond 14 maart de plannen bekendgemaakt voor de bouw van woningen op het huidige terrein van het dorpshuis Concordia en de Van Rootselaarschool.

Globaal worden zeven levensbestendige woningen ingepast op het Concordiaterrein. Op de Van Rootselaarschool verrijst een appartementencomplex en de bouw van vier twee kappers.

Het appartementengebouw wordt in tegenstelling tot de huidige situatie vrij hoog, zodat een echte pleinwandsituatie kan ontstaan. Het appartementengebouw krijgt twee lagen en een kap. Op de plint kan mogelijk een andere invulling komen dan wonen, zoals winkels, maar dat ligt nog niet vast. De Spar Supermarkt wordt herontwikkeld in combinatie met het oude gebouw van de Rabobank en de woning van de familie Tiel. Het plein tussen het nieuwe voorzieningencentrum, de Spar en de Van Rootselaarlocatie wordt heringericht en zoveel mogelijk autoluw gemaakt. De auto is er te gast. De plannen worden overigens pas gerealiseerd op het moment dat het voorzieningencentrum, waaronder het dorpshuis en de nieuwe schoollocaties, is gerealiseerd.

Overigens verschijnt voor het dorpshuis een terrasje. Daar kunnen ouders, die hun kinderen hebben weggebracht naar school, een kopje koffie drinken of hun laptop kunnen inpluggen om er te werken, zo denkt de kerngroep Nijkerkerveen. Een andere invulling waaraan wordt gedacht is een ruimte waar techneuten reparaties kunnen uitvoeren.

bijdrage van Kees van den Heuvel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen