Hockeyers op weg naar 3e plek op de ranglijst

Op weg naar de derde plaats in de competitie moet alles gewonnen worden, dus zeker ook deze wedstrijd thuis tegen De Gooische.

De eerste helft verliep stroef, met veel gezeur op de scheidsrechters en discussies tussen spelers van beide partijen over de beslissingen van de scheidsrechters. Dit leek een tactiek om Nijkerk uit het spel te houden. Met een 4-2 voorsprong ging Nijkerk de rust in.
Na de rust werd het gelijk duidelijk dat Nijkerk niet meer wilde praten, maar wilde hockeyen. Ondanks één tegendoelpunt, dat wellicht afgekeurd had moeten worden, omdat hij niet aangeraakt is door de tegenstander in de Nijkerkse cirkel, verruimde Nijkerk de voorsprong.
Nadat een speler van ‘De Gooische’ de bal stopte zijn zijn voet voor het goal benutte de spits van Nijkerk een strafbal en zo werd het uiteindelijk 9-3. De spanning stijgt want de komende wedstrijden ontmoeten de Nijkerkers andere gegadigden voor de 3e plaats.