Veensche boys haalt twee Spakenburgers

Foto:

Veensche Boys heeft voor volgend seizoen twee nieuwe spelers aangetrokken van vv Spakenburg. Het zijn Roy Beukers en Gerard Kroonenberg. 

Roy Beukers (21) is rechtervleugelspits en als speler is naar voren gericht. Zijn kwaliteit is zijn snelheid aan de buitenkant. Beukers speelde in de B-selectie van Spakenburg, dat sinds deze week niet meer in de race is voor het kampioenschap. ‘We gaan ons nu richten op Veensche Boys. Ik wil gaan voor het eerste elftal en ik had zin in iets anders.’ Twee jaar geleden speelde Beukers een oefenwedstrijd tegen Veensche Boys en toen werd hij nog aardig onder handen genomen door Jos Bouw. Roy Beukers heeft zo ongeveer zijn leven lang bij Spakenburg gevoetbald. ‘Toen mijn vader echter in het eerste zat van IJsselmeervogels, heb ik er ook gevoetbald bij de F en E-pupillen. Daarna ben ik weer teruggegaan naar Spakenburg.’  
Gerard Kroonenberg is eveneens 21 en speelt centraal achterin. ‘Ik heb mijn hele leven bij Spakenburg gevoetbald. Alle selectie-elftallen heb ik doorlopen. Roy en ik kennen elkaar door en door. Ook onze ouders zijn bevriend met elkaar. Als we dit jaar promoveren naar de eerste klasse, dan wil ik zo goed mogelijk meedoen. En als Veensche Boys niet promoveert, dan wil ik kampioen worden in de tweede klasse.’ Zijn kwaliteiten zijn rust bewaren, overzicht, zijn passing en zijn verdedigende kwaliteiten. 
bijdrage van Kees van den Heuvel
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen