Burgemeesters ambassadeurs van De SalenteinCup

De burgemeesters van de gemeenten Nijkerk en Bunschoten-Spakenburg, de heren Gerard Renkema en Melis van de Groep zijn beide ambassadeur van het toernooi om De SalenteinCup dat op 5, 6 en 9 augustus as op het sportcomplex De Ebbenhorst van Sparta Nijkerk wordt gehouden.

Beide burgemeesters zijn fervent voetballiefhebbers. Renkema speelt sinds jaren in ‘Oranje’. Een ander ‘Oranje’ dan waar we de afgelopen weken van genoten hebben, maar toch, het Nederlands Burgemeestersteam speelde nationaal maar ook regelmatig internationale wedstrijden met Renkema in de rol van een bestuurlijke versie van ‘Ron Vlaar’.
Burgemeester Melis van de Groep kan met recht de burgemeester genoemd worden met de meeste ervaring in het huldigen van kampioensteams. De van oorsprong ‘rooie’ burgemeester maakt het niet uit of hij de ‘rooien’ of de ‘blauwen’ mag toespreken bij een behaald kampioenschap, voor hem telt voornamelijk dat er weer een club uit ‘zijn dorp’ met de hoogste eer is gaan strijken. Zijn enthousiasme en trots bij de huldiging voor een duizendkoppig publiek werd enkele weken geleden nog eens bevestigd toen Spakenburg op het Spuiplein als kampioen van de TOPklasse door hem werd toegesproken. 
Kortom, twee ambassadeurs, twee voetballiefhebbers, twee burgemeesters die in de stad c.q. het dorp waar zij de scepter zwaaien hun hart op kunnen halen met TOP-voetbal. Drie van de 16 zaterdag TOP-klassers komen immers uit Nijkerk en Bunschoten-Spakenburg.
Dat deze drie teams, IJsselmeervogels, Spakenburg en Sparta Nijkerk, gecompleteerd door de meest succesvolle ploeg aller tijden van de zondagamateurs, De Treffers, samen een week lang aantreden tijdens De SalenteinCup is een seizoensouverture die veel gemeenten en dus ook veel burgemeesters zich maar graag zouden wensen.
Beide ambassadeurs zijn ook zeer content met het goede doel van De SalenteinCup, de Hospice Nijkerk, een voorziening die ook voor Bunschoten-Spakenburg beschikbaar is. Zij bevelen de actie om meer donateurs voor de Hospice Nijkerk binnen te halen dan ook van harte bij iedereen aan!
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen