Liefhebber Luinge nog lang niet uitgefloten

Foto:

Tijdens het voorgerecht van de Topklasse, dat dit jaar in Nijkerk tijdens De SalenteinCup wordt opgediend, fluit Roelof Luinge twee wedstrijden. 

Roelof Luinge zal volgend seizoen weer te bewonderen zijn als scheidsrechter in de Topklasse bij de amateurs. De bekende arbiter, die lange tijd bij de profs floot, besloot vorig seizoen uit eigen wil een stapje terug te doen naar de eerste- en hoofdklasse maar is dit seizoen weer terug op het niveau waar hij thuishoort.
In de eerste- en hoofdklasse presteerde de inmiddels 59-jarige leidsman afgelopen seizoen zo goed dat hij eerste werd in zijn poule. Daarmee dwong ‘liefhebber’ Luinge promotie af naar de Topklasse. Een terechte terugkeer derhalve op het hoogste amateurniveau voor Luinge want de Topklasse verdient de beste scheidsrechters. Luinge hoefde niet lang na te denken over zijn terugkeer in de Topklasse: ‘Ze dachten bij de KNVB waarschijnlijk dat ik het toch niet zou doen, maar ik doe het wel. Ben topfit.’ 
Salentein Cup
De ervaren scheidsrechter Wim Bronsvoort uit Deventer fluit op dinsdag 5 augustusom 20.00 uur  IJsselmeervogels – De Treffers. Een dag later, op woensdag 6 augustus, zal Roelof Luinge de wedstrijd Sparta Nijkerk – Spakenburg voor zijn rekening nemen. Ook deze wedstrijd begint om 20.00 uur. Op zaterdag 9 augustus 2014 fluit scheidsrechter Mike van der Roest uit Alkmaar om 14.30 uur Spakenburg – De Treffers, waarna de wedstrijd Sparta Nijkerk – IJsselmeervogels  om 17.00 uur zal worden geleid door Roelof Luinge.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen