Penalties na afloop ‘SalenteinCup’ 

Na afloop van de ‘SalenteinCup’ wedstrijden IJsselmeervogels – De Treffers (dinsdag 5 augustus) en Spakenburg – Sparta Nijkerk (woensdag 6 augustus) zullen door alle 11 spelers die na het verstrijken van de reguliere speeltijd in de basis staan strafschoppen worden genomen.

De strafschoppenserie van 11 is niet gebruikelijk maar wel een element dat een extra tintje geeft aan De SalenteinCup. Het aantal gescoorde ‘pingels’ wordt uiteraard door de wedstrijdleider bijgehouden en kan van belang zijn als teams in de eindrangschikking gelijk eindigen. 
Op de regel dat alle 11 spelers die na het verstrijken van de reguliere speeltijd in de basis staan een strafschop moeten nemen is één uitzondering toegestaan. Als trainer-coaches denken dat zij op de bank een keeper van het type ‘Tim Krul’ hebben zitten, dan mag de keeper voor de penaltyserie vervangen worden. 
Tijdens het nemen van de penalty’s mogen alleen de 22 spelers die belast zijn met het nemen van de penalty’s op het veld (rond de middellijn) en de scheidsrechter met zijn assistenten aanwezig zijn.
Hiermee wordt een nuttig/noodzakelijk en ongetwijfeld spectaculair onderdeel aan de wedstrijden van 5 en 6 augustus toegevoegd. Tevens is het een mooi moment voor de spelers om ‘onder druk’ achter de bal te gaan staan teneinde de bal achter de keeper te schieten. Voor de keepers, dat behoeft geen betoog, een ideale gelegenheid om hun ‘Tim-Krul-Moment’ te pakken.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen