Achterhoede Sparta zakt door het ijs tegen Veensche Boys (2-6)

Foto:

In een onvervalste stadsderby heeft Veensche Boys in en tegen Sparta Nijkerk 2 keihard uitgehaald. Het werd op de Nijkerkse Ebbenhorst liefst 2-6 in het voordeel van Veensche Boys. Het goudhaantje in de tweede bekerwedstrijd was spits Robin van den Brom die liefst vier keer scoorde. Als hij iets scherper was geweest had hij een veelvoud van het aantal goals kunnen maken. 

Reeds in de eerste vijf minuten had Van den Brom kans om het verschil te maken. Hij kreeg de bal echter niet langs de zwakke verdediging van Sparta. Toch was een gevoelige snaar geraakt en met name Bas van de Grootevheen ging met een flinke offensieve looppas te keer. En met succes. Hij maakte de eerste goal na een groot misverstand in de achterhoede van Sparta. Na een kwartier was het Guus Verhoef die de bal keihard in de nok van de Spartaanse goal schoot, wat hem een groots applaus opleverde. En nog was het leed niet geleden. Via een hoekschop van Julius Wille schoot dezelfde Guus Verhoef van grote afstand op de goal die nog net werd beroerd door Robin van den Brom. Dat werd direct gevolgd door een mooie voorzet van Dwight Eind die voor een lege goal door Robin van den Brom werd afgemaakt.
Nu lijkt het erop dat Sparta Nijkerk niets had in te brengen, maar het tegendeel was waar. Ook Sparta creëerde tal van kansen, maar had pech in de afronding. En er stond een hele goede keeper op de goal van Veensche Boys: Martijn van de Grootevheen. De leiding van Sparta greep na een half uur in en bracht Marco Kamphorst in. Dat gaf meer rust en Veensche Boys ging meer inzakken. Sindsdien ging het tempo omlaag en kreeg Veensche Boys nauwelijks meer kansen. Dat patroon zette zich voort in de tweede helft. Het was Sparta Nijkerk dat het spel bepaalde en Veensche Boys dat in de verdrukking kwam. Een tegenstoot volgde na circa tien minuten in de tweede helft. Harry Hamstra lukte het om de goalie van Veensche Boys te verschalken.
Casper IJsbrandy deed daar een schepje bovenop en met een hoog been tikte hij de bal in de goal. Verder dan twee doelpunten kwam Sparta niet. Het waren de mannen uit Nijkerkerveen die in het laatste kwartier weer de smaak te pakken kregen en de ene na de andere schotpoging op de Spartaanse goal afvuurden. Robin van den Brom kreeg tal van kansen, maar slechts twee gingen hiervan erin, waarvan de laatste, een omhaal, het mooiste was. Op de bank zat overigens niet de nieuw aangestelde trainer Jan Jaap Kooistra: hij was verhinderd vanwege zijn werk. Langs de zijlijn liep wel de oude trainer van Veensche Boys, Willem van ’t Westeinde, en die was onwaarschijnlijk trots op zijn oude ploeg. 
bijdrage van Kees van den Heuvel
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen