Sportpark Watergoor houdt eerste Open Huis

Foto:

Acht sportverenigingen, de fanfare en de hondenclub laten op één dag zien, wat ze allemaal in huis hebben. Hun deuren staan zaterdag dan ook wijd open.”Afgelopen winter nam HC Nijkerk het initiatief om de sportverenigingen van Watergoor uit te nodigen voor een kennismakingsgesprek. “Er is een enorme diversiteit aan activiteiten op Watergoor, maar vrijwel geen enkele vereniging wist tot begin dit jaar wie zijn directe buren waren.”Dat zegt Menno de Boer, voorzitter van de Hockeyclub Nijkerk. Het resultaat is de eerste open dag van sportpark Watergoor aanstaande zaterdag en het is de bedoeling, dat het een vast item op de Nijkerkse agenda wordt.

Deelnemers en programma
De deelnemende verenigingen zijn met de klok mee: Voice (Handbal), SSVN (Schaats en Skeeler Vereniging Nijkerk), De Nijeboulers (Jeu de Boules), de Nijkerkse Cross Club (NCC), de Honden Sport Vereniging, REGA (Tafeltennis), NSFC (Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps), Topsquash Nijkerk, Tennis Vereniging Sparta, Hockeyclub Nijkerk. 
Springkussen, Hotdogs en Clinics
De meeste deelnemende verenigingen zijn open van 10.00 tot 15.00 ‘smiddags. Overal zijn koffie en thee en een glaasje limonade gratis. 
Bij de hockeyclub worden gedurende de gehele dag demo’s en oefenwedstrijden gespeeld, er zijn “shoot-out” clinics, er is een kindertraining, een DJ zorgt voor de muziek en er is een Hot Dog kraam. 
Bij REGA zijn 2 demo’s om 11.30 en 13.30 uur, bij VOICE doet men mee van ‘s middags 12.45 tot 15.00 uur. Daar kan men de gehele middag op kleine velden actief meedoen aan handbal clinics; er zijn flyers met informatie beschikbaar. Bij REGA is men aanwezig van 11.00 tot 14.00 uur en organiseert men DEMO’s en “show-tafeltennis” om 11.30 en 13.30. 
Het NSFC is aanwezig van 11.00 tot 14.00 uur. Van 11.00 tot 12.30 uur kan men de jonge slagwerkers buiten in de tuin aan het werk zien (bij slecht weer zitten ze binnen), er zijn dwarsfluit docenten aanwezig en men kan “inlooplessen” volgen. 
Bij de hondenclub worden demo’s gegeven om 12.30 uur en 14.00 uur. 
Bij de fietscross vereniging kan men genieten van Demo’s. 
Bij Tennis Vereniging Sparta is de tennis school NDO aanwezig voor proeflesjes en clinics. Volwassenen en oudere kinderen kunnen meteen aan de slag; voor de allerkleinsten zijn de minibaantjes beschikbaar. 
Bij de Nijeboulers zijn mensen aanwezig om de bezoekers te ontvangen, uitleg te geven Petanque, de vorm van Jeu de Boules zoals deze in Europa meestal gespeeld wordt. De mensen kunnen partijen mee spelen, maar men kan zich ook uitleven op het zo nauwkeurig mogelijk plaatsen van een bal bij de but, of het wegschieten van een andere bal. Verder zijn er op wisselende tijden wat demonstraties. 
Bij Topsquash staat een springkussen op het terras en is er uiteraard limonade voor de kinderen. Tussen 10.00 en 15.00 uur zijn er enkele demonstraties en kan er even een balletje geslagen worden door bezoekers. De squash leraar is aanwezig. Ook is er een prijsvraag (raad een aantal squashballen in een grote pot en win een leuke goodie bag). Bij de SSVN (schaats- en skeelervereniging) kan men terecht van 10.00 tot 12.00 uur. De tijd is enigszins beperkt maar zal “enthousiast” ingevuld worden.
Handbalvereniging Voice geeft een handbalclinic van 12.30 tot 15.00 uur. De doelgroep is de jeugd van 6 tot en met 14 jaar. 
Neem je schoenen mee
Bezoekers aan de open dag wordt geadviseerd sportschoenen aan te trekken of mee te nemen met een niet te grof profiel (geen noppen) zodat men “allround” mee kan doen aan de diverse aktiviteiten.
bijdrage van Sibert van Leeuwen
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen