Drie punten voor Veensche Boys

Foto:

Zonder goed te spelen heeft Veensche Boys de volle winst behaald tegen TAVV

De ploeg van trainer Jan Jaap Kooistra, dat vrijwel alle duels verloor van een veel energieker TAVV, wist haar kansen heel efficiënt af te ronden middels doelpunten van Julius Wille en Willem Olde Meule, maar terecht was het niet. De tegenstander uit Ter Aar verdiende veel meer. Het was aan doelman Wessel Kroon en verdediger Patrick van Weert te danken dat Veensche Boys een afgang werd bespaard.
Een erg beslissende vinger in de pap had arbiter Smit in het geheel. Bij de goal van TAVV was de bal reeds een halve meter over de eindlijn gegaan, voordat hij door topscorer Stefan Rijsdam in de nok van de goal werd geschopt. Bij de daaropvolgende goal van Veensche Boys stonden liefst drie man van de ploeg uit Nijkerkerveen zeker twee meter buitenspel. De scheidsrechter keurde beide doelpunten echter goed. 
Het slechte spel van Veensche Boys kondigde zich al aan in de eerste minuten van de wedstrijd. Veensche Boys, waar Roy de Vries met een liesblessure uitviel tijdens de warming-up, kwam geen moment aan de bal, getuige de vijf corners in de eerste tien minuten voor de tegenpartij. De ploeg uit Ter Aar wist het echter niet af te maken, maar was duidelijk de betere ploeg. En Veensche Boys herstelde ook niet. Het was dankzij goed keeperswerk van Wessel Kroon dat Veensche Boys niet reeds in het begin op grote achterstand was gebracht. De eerste kans van Veensche Boys luidde echter ook gelijk de eerste goal in. Het was Dwight Eind die een leep balletje op Guus Verhoef gaf. Die zette voor en het was voor Julius Wille een koud kunstje om in te koppen. Nog geen vijf minuten later kwam TAVV langszij met een goal van Stefan Rijsdam. Aan het einde de eerste helft bracht Willem Olde Meule Veensche Boys op voorsprong toen hij een buitenspelbal mooi over de keeper kopte. De grensrechter van TAVV ontplofte bijna en gooide zijn vlag zelfs op het veld, maar scheidsrechter Smit was onverbiddelijk. 
In de rust was afgesproken dat het spel heel anders moest bij Veensche Boys. Het omgekeerde gebeurde. Veensche Boys kwam nauwelijks meer aan de bal en verloor bijna alle duels. Zelfs het inbrengen van Jos Bouw in de verdediging bracht daar geen verschil in. Ondanks liefst negen minuten blessuretijd werden de punten alsnog met hangen en wurgen binnen gehaald. 
bijdrage van Kees van den Heuvel   
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen