Sparta korfbal krijgt loon naar werken

De wedstrijd was 52 minuten oud en Sparta leidde met 14-8. Soeverein. Niets aan de hand. Toen tegenstander RWA (Poortugaal) in de slotfase tot op één puntje naderde hield heel Luxool haar adem in. Verder dan 14-13 lieten de Nijkerkers het echter niet komen.

“Ik moet mijn ploeg een groot compliment maken.”Het waren ware woorden van trainer van Woudenberg die niets te veel zei over z’n team. Dat had zich werkelijk te pletter gewerkt. RWA, midweeks nog te sterk voor HKC dat op zich haar beurt vorige week vorige week ontpopte tot ‘de beul van Sparta’ (20-7). Niet bepaald voorinformatie waaruit de gehavende ploeg uit Nijkerk vertrouwen kon putten. Met een meer dan prijzenswaardige instelling pakten de oranje- witte jonkies dik verdiend de volle winst. Het bewees zichzelf daarmee een geweldige dienst. Met 4 uit 3 mag Sparta momenteel gewoon een subtopper worden genoemd.
“Na zo’n prestatie moet ik gewoon even niet zeuren maar wat ons in de slotfase overkwam mag natuurlijk niet gebeuren. Dat wijt ik dan maar aan het feit dat mijn ploeg nu niet bepaald overloopt van ervaring. Jongens als Sander Motshagen en Jorik van de Grootevheen mis je natuurlijk, die gaan al net even iets anders met druk om. Ik heb nu even geen direct ‘verlengstuk’ in het veld. Dat mis je. Maar zoals gezegd: mij hoor je even niet. Ik was superblij met het laatste fluitsignaal al was het maar omdat ik het gevoel had dat de scheids een gelijk spelletje een betere uitslag vond….”
Zover kwam het dus niet. Door treffers van Stefan Falkenberg (6), Wouter van de Brom (3)Joyce (3), Ardi de Vente, Eline van de Grootevheen en Daan van Slooten noteerde Sparta een 14-13 overwinning. “Daarmee scoren we dus te weinig, dat moge duidelijk zijn. Misschien hadden we onze krachten wel op een andere plek nodig. Ik had de indruk dat die gasten allemaal zo’n 2 meter lang waren, de Vente en van Slooten hebben als beesten staan vangen. Prachtig om te zien!”.
Het enthousiasme van de Barneveldse oefenmeester kende geen grenzen. Als hij straks (de planning is dat hij nog een week of 2 nodig heeft) Jorik van de Grootevheen er weer bij is wordt het voor van Woudenberg allemaal een stukje makkelijker. Alhoewel hij ’t met de stand-ins dus ook prima voor elkaar heeft. Zaterdag moet zijn team naar Tilburg voor de wedstrijd tegen de plaatselijke K.V. Met 3 punten uit even zoveel duels niets beter dan Sparta uit de startblokken gekomen. De Nijkerkers zouden dus zomaar eens wat punten mee kunnen nemen uit het zuiden.
bijdrage van Nico Fiegen
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen