Pak slaag voor NSC

VOLENDAM – Vanaf de eerste minuut vormden de gastheren de bovenliggende partij. NSC kon het antwoord daarop niet vinden en liep tot de negentigste minuut achter de feiten aan.

In de 17e minuut was het al raak voor Volendam na balverlies van NSC. Volendam kreeg wat mogelijkheden om de score op te voeren, maar De Ridder kopte uit een corner van Lam raak: 1 – 1. Gelijk vanaf de aftrap scoorde Volendam de 2-1 na onoplettendheid in de achterhoede. Dit was ook de ruststand.
De tweede helft was nog geen tien minuten oud of het was al 3-1. Volendam was vanmiddag veel sterker en ging goed met de geboden kansen om. Nadat uit een penalty ook de 4-1 viel,  was de wedstrijd gespeeld. Bartels, die in de ploeg kwam voor De Jong, pakte zijn doelpunt en scoorde de 5-2. Met nog tien minuten te gaan zette NSC nog een keer aan maar  Volendam zette de 6-2 op het bord Tom de Ridder maakte zijn tweede van de middag en bracht de stand terug naar 6-3. In de blessuretijd scoorde Volendam de 7-3.