Hoevelaken en Jonathan spelen gelijk

“Vandaag verlies je twee punten en vorige week win je ze”, was dé uitspraak na afloop van trainer Jan van den Heuvel over de net gespeelde wedstrijd van zijn team tegen Jonathan.De eerste helft, daar kunnen we kort over zijn; er was weinig te beleven. Jonathan was slechts tot twee keer toe gevaarlijk voor het doel van s.c. Hoevelaken en de thuisploeg produceerde slechts een mooi schot in de beginfase van de wedstrijd en een fraai genomen vrije trap van Michel van de Bunt in de 30e minuut. Helaas voor Michel, maar keeper André Nell van Jonathan plukte de bal uit de bovenhoek. Rust en scheidsrechter De Wit had eigenlijk zeer weinig te doen gehad. Hoevelaken wilde wel, maar kon nog niet en Jonathan speelde een soort van reactievoetbal zoals we dit bij het recente WK van ons Oranje zagen.

Hoe anders was de, zeer aantrekkelijke, tweede doorgang. Kort na rust schoot Duco van Bulken zijn ploeg naar de 0-1. Een bekeken schuiver, waarop goalie Sjoerd Kloppenburg geen antwoord op had. Dit doelpunt fungeerde als een soort wake-up call voor Hoevelaken. Heel het team ging opeens verbeten op jacht naar een doelpunt. Nog geen tien minuten na de openingstreffer van Jonathan omzeilde Michel van de Bunt listig de buitenspelval en kon Coen Bos de 1-1 binnen tikken. Hoevelaken rook de winst en kreeg kansen via Simon de Boer (vrije trap) en de ingevallen Barry de Winter. Barry, één van Hoevelakens meest veelbelovende jonge spelers, was natuurlijk teleurgesteld over het feit dat hij niet in de basis stond. Twintig minuten voor tijd viel hij alsnog in en hij gaf vervolgens tien minuten later zijn visitekaartje af: 2-1 voor de thuisploeg, na een mooie voorzet over rechts van, opnieuw, Coen Bos. Hoevelaken op rozen? Helaas, drie minuten voor tijd kwam Jonathan alsnog langszij. Via een werkelijk schitterend genomen vrije trap van Stephan de Bree, waaruit Frank Bosman de gelijkmaker voor Jonathan scoorde. Een mooie tweede helft, met vier doelpunten. Volgende week wacht Hoevelaken de uitwedstrijd tegen S.E.C. uit Soest.