Flevo d1 goed gespeeld, maar verloren

NIJMEGEN – De achterstand, die de dames in het eerste part opliepen, kon uiteindelijk niet meer goed gemaakt worden. Daardoor werd de eerste competitiewedstrijd verloren.

Na een intensieve voorbereiding onder leiding van de nieuwe trainer Eddy Meiling stond op zaterdag 20 september de eerste wedstrijd van seizoen van dames 1 van Flevo op de planning.  Al tijdens de zomervakantie is het team begonnen met trainen, waarbij een eerste instantie de nadruk lag op de zwemconditie, maar ook een stukje kracht- en stabiliteit training was onderdeel van de voorbereiding. Om alvast het wedstrijdgevoel te creëren is er ook meegedaan aan het waterpolotoernooi in Apeldoorn.
Ondanks deze goede voorbereiding wisten de dames dat het een pittige wedstrijd zou gaan worden. Helaas was vaste keepster Vivian Haandrikman niet vertegenwoordigd in verband met een nare blessure. Vervangster Henriette Ruitenbeek zou deze wedstrijd het doel verdedigen. 
Het team van Hydrofiel startte scherp in de aanval en kreeg binnen zeer korte tijd een man meer situatie door een uitsluiting van een van de dames van Flevo. Hydrofiel benutte deze kans met een doelpunt. Gevolgd door een zelfde soort situatie lag ook het twee doelpunt in het net voor de thuisploeg. De dames wisten dat ze nu echt aan de bak moesten. Door slim spel kregen ook zij een man meer die Rosanne Bakker, door verwarring bij de tegenstander, snel werd binnengetikte. Hydrofiel liet zich niet kennen en scoorde opnieuw. Gelukkig kon Flevo, met dank aan Margrita Bolink, die scoorde via een goede vrije bal van 8m, aan het eind van het 1e partje toch nog een beetje de aansluiting vinden.
In het 2e partje gingen beide teams gelijk op. Er was een gewaagde strijd, waarbij aan beide kanten doelpunten vielen. Esther Eijk kreeg het zelfs voor elkaar 2 keer achter elkaar van verre afstand hard in de kruising te scoren. Ook het harde werken op de midvoorpositie van Margrita Bolink werd beloond met een echt midvoordoelpunt.
In de laatste twee partjes kregen de dames van Flevo nog een aantal mooie kansen. Waar slechts één doelpunt uit voorkwam. Linda van de Kraats, debutant uit dames 2, mocht dit doelpunt achter haar naam zetten. Helaas werden er ook wat fouten gemaakt. De dames van Hydrofiel maakte slim gebruik van hun snelheid waardoor ze aantal goede doorbraken hadden welke ze benutte met een aantal doelpunten.
Teleurgesteld, maar gevochten voor wat ze waard waren, keerde de dames terug naar Nijkerk. Coach en trainer Eddy keek terug op een goede wedstrijd, met aantal belangrijke leerpunten waar de komende weken op getraind kan worden.
Volgende week zal het team afreizen naar Twello om het daar op te nemen tegen Proteus 2.
Doelpunten makers: Rosanne Bakker (1), Margrita Bolink (2), Esther Eijk (2), Linda van de Kraats (1).
bijdrage van Rosanne Bakker
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen