Deroue onderuit

Foto:

ARAGON – In een wedstrijd, die enorme kansen bood op zijn eerste WK-punten, is Scott Deroue jammer genoeg onderuit gegaan. 

De omstandigheden op Motorland waren tricky. De warm-ups waren vanwege mist en regen al vertraagd en ook de Moto3-race begon later. De race werd ‘nat’ verklaard, maar er was een droge lijn op het asfalt en de meeste coureurs begonnen op slicks aan de wedstrijd. Inhalen was een behoorlijk risico in het begin, want er waren nog overal natte plekken. Beide RW Racing GP-coureurs was op het hart gedrukt voorzichtig te zijn; ze wisten dat er een grote kans was punten te pakken als ze de race zouden kunnen uitrijden.
In zijn gretigheid om zo ver als mogelijk naar voren te komen vergat Scott Deroue even de linke omstandigheden. In de derde ronde van de race brak in de ‘corkscrew’ (bocht 8-9) de voorkant weg en vloog Deroue er, op de 23ste plaats rijdend, uit.
Scott Deroue: “Ontzettend balen! Mijn start was niet geweldig en ik zat opgesloten in het gedrang, dus na de eerste ronde was het zaak om naar voren te komen. Ik deed niets anders dan anders in de corkscrew maar ineens was ik de voorkant kwijt. Ik baal echt enorm was dit was een uitgelezen kans om punten te pakken. Maar daarvoor moet je wel finishen. Er zijn niet zo veel kansen als deze, in zo’n sterk en competitief veld. Ik had zo graag punten willen pakken, ook voor mijn monteurs en de rest van het team, waarin iedereen zo hard werkt om dit mogelijk te maken. Natuurlijk begint de druk toe te nemen, nu er nog maar vier races te gaan zijn.”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen