REGA 1 eerste overwinning dit seizoen

Foto: rechtenvrij

WATERINGEN – In tegenstelling tot de afgelopen 2 wedstrijden had REGA een vliegende start en stond in een mum van tijd met 4-0 voor. Die winst werd niet meer uit handen gegeven.

Willem van ’t Veld won in een goede partij van de pas 14 jarige Arjan Huiden, Ian de Graaf speelde anderhalve game lang zo goed dat zijn tegenstander Hilair Bislip het echt niet meer zag zitten en toen kon De Graaf de wedstrijd zonder veel moeite binnenhalen. 
Robin Luijer begon tegen de wat alternatief spelende Anton Steijn en won ook gemakkelijk met 3-0 en ook het dubbel (Luijer/De Graaf) liet weinig heel van de tegenstander. 
Bij REGA begon men al te denken aan een grote overwinning en bij Salamanders was duidelijk geworden dat uit een ander vaatje getapt moest gaan worden deze wedstrijd. Na het dubbel kwamen de spannende wedstrijden. Van ‘t Veld won de eerste game gemakkelijk, maar toen kwam de uiterst belangrijke tweede game. Die ging na flink wat gamepoints over en weer met 17-15 naar Bislip en dit betekende een kentering in deze wedstrijd maar ook  in de gehele partij. Bislip kreeg weer vertrouwen terug en sloeg daarna werkelijk alles raak. Hij won met 3-1 van Van ‘t Veld. Hierop volgend moest Luijer tegen de jonge Huiden. Na een overtuigende eerste game verslapte Luijer licht, waardoor Huiden beter in de wedstrijd kwam. Dit resulteerde na 3 gemiste matchpoints van Luijer in game 4, in een spannende vijfgamer. Deze werd door Luijer gewonnen na ook 3 matchpoints van Arjan Huiden overleefd te hebben. 
Wedstrijd 7 was Steijn tegen De Graaf. Die begon anderhalve game sterk, maar de sluwe Steijn wist goed terug te komen in de wedstrijd. Wederom moest een 5e game de beslissing brengen en won Anton Steijn nipt. 
Hierna moest Luijer tegen een ontketende Bislip. Na een prima wedstrijd leek het aan te gaan komen op weer een 5e game, maar een 10-6 voorsprong in de 4e game was niet aan Luijer besteed en Bislip won verdiend met 15-13. Een 4-0 voorsprong was ondertussen al geslonken tot 5-3. Van ‘t Veld had in de eerste twee games tegen Steijn weinig in te brengen op zijn spel, maar gelukkig kwam de ommekeer net op tijd en wist Willem van ’t Veld de wedstrijd met 3-2 te winnen. De eerste overwinning van dit seizoen was een feit. 
De laatste wedstrijd won Arjan Huiden met 3-0 van Ian de Graaf, die last had van een flinke rugblessure. Einduitslag 4-6. Al met al een terechte uitslag met perspectief voor de komende wedstrijden. Volgende week weer een thuiswedstrijd tegen het sterke De Sprint uit Brielle. 
bijdrage van Robin Luijer 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen