MHC Hoevelaken opende de score en sloot die ook af, alleen hadden tussentijds de Nijkerkers er één meer gemaakt: 5-4

Hoevelaken begon sterk en het leek alsof de Nijkerkers de met 17-4 verloren wedstrijd van twee jaar geleden nog niet vergeten waren. Na een miscommunicatie in de verdediging kwam Hoevelaken al na 8 minuten op voorsprong. Ondanks sterk spel, grote kansen en 3 strafcorners voor Nijkerk werd de gelijkmaker pas in de 28e minuut gemaakt. Ben van Rootselaar schoot de bal fraai hoog in de goal. Het geloof kwam bij Nijkerk en een minuut later schoot Jens van Daalen de bal ook in het net. Hoevelaken wist een strafcorner vlak voor rust niet te benutten en zo ging Nijkerk met een goed gevoel en een kleine voorsprong van 2 – 1 de rust in.
Nijkerk begon de tweede helft sterker dan de eerste. David van den Ham maakte bijna de 3-1 in de kruising van de goal. Vervolgens weer een paar prachtig uitgespeelde strafcorners, die weer niet tot punten leidde. Hoevelaken was in deze fase efficiënter en maakte na 5 minuten in de 2e helft toch de 2-2. De verdediging van Nijkerk wankelde. Dan eindelijk na vorige week geen van de 7 strafcorners benut te hebben en deze wedstrijd er ook al vijf gemist te hebben is het raak. Als zijnde een unicum: Nijkerk raakt een strafcorner. Verdiend, omdat de meeste strafcorners van Nijkerk best goed zijn, maar de keepers van de tegenstander net iets beter (3-2)
Halverwege de tweede helft leek Hoevelaken de gelijkmaker te willen maken. 1 bal op de paal en 2 strafcorners, maar er werd niet gescoord. In de 23e minuut gaf David van den Ham een enorm hoge verre bal, helemaal vanuit de verdediging naar spits Ben van Rootselaar. Ben trok een goede sprint en maakte de 4 – 2. Net als in de eerste helft scoorde Nijkerk een ruime minuut later direct weer (5-2). Weer Ben van Rootselaar, die zichzelf man of the match mag noemen. Met zijn enorme sprintsnelheid en balvaardigheid soleerde hij de bal het doel in.
Hoevelaken liet de schouders niet zakken, maar richtte zich op en benutte in de 28e minuut nog een strafcorner (5-3). Na deze strafcorner zocht Hoevelaken de aansluiting. De verdediging van Nijkerk wankelde en Hoevelaken wist de 5-4 te maken. Gelukkig voor Nijkerk was er toen het eindsignaal, want deze wedstrijd had voor Nijkerk geen 5 minuten langer meer moeten duren. De eerste punten van het seizoen voor Nijkerk zijn binnen na een bloedstollende derby.