Sparta korfbal terecht koploper

Foto: nijkerk.nieuws.nl

KINDERDIJK – Met gedisciplineerd spel versloeg Sparta korfbal CKC Kinderdijk met 11 -17 

Op het korfbalcomplex van Sparta in Nijkerk projecteert men de ranglijst van de 1e klasse F de komende week waarschijnlijk permanent op de aanwezige beeldschermen. De club voert na 4 wedstrijden de ranglijst aan en dat mag niet eens onverdiend worden genoemd. “Onze tegenstanders zien er momenteel tegenop om tegen ons te spelen”.
Goed, Sparta krijgt momenteel niet de schoonheidsprijs voor datgene wat men laat zien maar het is kennelijk wel effectief. “Aan het begin van het seizoen trok ik Ardi de Vente noodgedwongen uit het 4e, door een waslijst aan blessures kon ik niet anders. Als ik die jongen afgelopen zaterdag bezig zie neem ik m’n petje diep af. Wat een vechtlust. Hij heeft volgens mij geen duel verloren!”, riep trainer van Woudenberg enthousiast na afloop. De Vente was in de wedstrijd tegen Kinderdijk (11-17 winst) de verpersoonlijking van dát wat Sparta tot op heden deze competitie laat zien. De ploeg begint wekelijks goed voorbereid aan de wedstrijd. Daar werkt het zich, volgens van Woudenberg, “gedisciplineerd te pletter” en dat resulteert vervolgens in een koppositie na 5 duels (4 x winst!).
 In de wedstrijd in het Zuid- Hollandse molendorp kwamen de Nijkerkers niet in gevaar. “Tot aan 3-3 bleef Kinderdijk in het wiel, daarna zijn we geen moment meer in de problemen geweest. Ik zit ze coachend goed op de huid, dat heeft deze jonge en betrekkelijk onervaren ploeg nodig. Dan gaan ze in het veld soms zo tekeer dat de tegenstander eigenlijk min of meer een hekel aan ons krijgt. En dat levert resultaat op dat is voorlopig alles wat telt”. Van Woudenberg doelt daarmee op het feit dat zijn uitgeklede basisteam nog steeds niet compleet is. Aan de lijst van geblesseerden kon na vorige week donderdag ook Joyce van de Hoogen worden toegevoegd. Zij verliet de training met een zweepslag en is zeker tot aan het begin van de zaalcompetitie (medio november) uitgeschakeld. Het moet de technische staf van de Nijkerkse korfbalclub tevreden stemmen dat haar vervangster Magdiël van Boven haar in de wedstrijd tegen Kinderdijk probleemloos verving. “Sparta was in mijn ogen altijd een wat karakterloze ploeg. Noodgedwongen moeten mijn spelers nu de mouwen opstropen en laat ik ze dat kunstje nu net best aardig bij kunnen brengen”, lachte de gelukkige oefenmeester zaterdag tevreden. 
Hopelijk flikt hij dat met z’n team ook komende zaterdag weer. Dan ontvangt Sparta Excelsior, de nummer 2 op de ranglijst. Zo spelen de Nijkerks ineens een echte topper (15:30 uur)
bijdrage van Nico Fiegen
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen