Penalty doet Veensche Boys de das om

Foto:

Veensche Boys heeft dapper gestreden tegen SDC Putten. Op het sportcomplex in Nijkerkerveen werd met 0-1 verloren, maar eigenlijk waren beide teams gelijkwaardig aan elkaar. Een gemakkelijk toegekende penalty deed de ploeg uit Nijkerkerveen uiteindelijk de das om.

Aanvoerder Richard Gooijer mocht de strafschop benutten, nadat een doorgebroken speler van SDC Putten zou zijn gevloerd door Shane Arana Barantes. Die ontkende ten stelligste, maar de overigens uitstekende fluitende arbiter van dienst legde de bal op de stip. 
Invaldoelman Martijn van de Grootevheen, die toch al een goede beurt maakte, lukte het net niet om de bal uit de goal te stompen, maar hij zat wel in de goede hoek. Een cadeautje, aldus veel Boys-fans, die eerder meer een strafschop zagen in een overtreding die twee minuten daarvoor werd begaan maar slechts werd bestraft met een vrije schop. Hoe dan ook heeft Veensche Boys het goed gedaan. Direct vanaf de aftrap werd druk gezet op de goal van de Puttenaren. Die hadden hier tot afgrijzen van een woedende trainer Bert van Hunenstijn geen antwoord op. SDC Putten combineerde wel gedegen, maar  het leverde geen kansen op in deze drukbezochte regioderby. 
In de eerste helft was een wippertje van Jeffrey van den Brink over doelman Van de Grootevheen bijna succesvol. Echter werd de bal van de lijn gehaald door aanvoerder Willem Olde Meule. Veensche Boys daarentegen counterde goed en had in de eerste helft zomaar het verschil kunnen maken, met Bas van de Grootevheen, Willem Olde Meule en Ferdi van de Pol.
In de tweede helft pakte SDC Putten de zaken offensief beter op, maar gevaarlijk werd het niet meer. Veensche Boys heeft laten zien dat ze goed heeft weten te herstellen van de zeperd tegen FC Almere. Die wedstrijd wil trainer Jan Jaap Kooistra zo snel mogelijk vergeten. Alle ogen zijn gericht op de topper in de Tweede Klasse B van volgende week als de ploeg uit Nijkerkerveen afreist naar koploper Argon en wellicht de beslissing valt in de eerste periode. Als Veensche Boys deze lijn volhoudt, zijn de voortekenen positief. 
bijdrage van Kees van den Heuvel 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen