Adem Deroue niet lang genoeg

Foto:

MELBOURNE – Niet alleen het circuit op Phillip Island zat boordevol contrasten voor Scott Deroue, maar ook de Moto3-race van de Australische GP. Na een uitstekende eerste helft van de wedstrijd, liet Deroue het liggen in de tweede helft, waardoor hij op de 23ste plaats eindigde.

Opnieuw had er veel meer in gezeten. Deroue maakte een prima start vanaf de 28ste plaats op de grid naar de 22ste. Al snel zat hij in een groepje van vier met Luca Grünwald, Andrea Migno en Hafiq Azmi, en reed hij rondes laag in de 1.38 en zelfs een van 1.37.
Naarmate de race vorderde wisten Azmi en Migno een gaatje te slaan naar Grünwald en Deroue, die met elkaar in de clinch lagen. Toen in ronde 14 de Duitser als winnaar uit dat duel kwam, gaf Deroue zich over.
Het leek alsof Deroue al zijn energie en vechtlust had opgebruikt. De anderen gingen niet sneller, het was Deroue die langzamer werd en 2 seconden per ronde verloor. In ronde 16 had hij al 5 seconden verloren op Grünwald, waardoor Philipp Oettl en Jules Danilo de kans kregen om in te lopen. In ronde 20, met drie ronden te gaan, had het duo Deroue te pakken.
 
Scott Deroue:“De start was nagenoeg perfect en ik zat in een goede groep, met een mooie snelheid. Ik kwam alleen te zitten toen ik Grünwald moest laten gaan en vanaf dat moment werd het een worsteling. Ik was meer in gevecht met mezelf dan met iets anders. Maar zelfs dan is een verval van 2 seconden per ronde veel te veel. Ik moet daar aan blijven werken, om het mezelf gemakkelijker te maken een hele race vol te houden. Ik had voor de 17de plaats kunnen vechten en misschien zelfs voor de punten als ik niet op deze manier forfait had moeten geven.”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen