Laura van Ramshorst in landelijke topdivisie

Foto:

Laura van Ramshorst mocht gisteren in Amsterdam haar opwachting maken in de Topdivisie van de Dames marathonschaatsen. Weer een nieuwe ervaring in haar carrière, die nu weer vaart krijgt.

Van Ramshorst is regiorijdster in het Gardena schaatsteam, maar door een nieuwe regel van de KNSB mogen er reserve rijders ingezet worden als er iemand van het A team niet kan rijden. Voor Laura kwam dit sneller dan verwacht. 
Na de ervarig van en op het EK skeeleren in Duitsland was het een mooie verrassing zich nu al te meten met de top van Nederland in het marathonschaatsen. Even was het spannend of het wel door ging door het warme weer, maar een half uur voor de wedstrijd kwam dan ook het positieve bericht dat er gereden ging worden. 
In een zware wedstrijd op het ijs in Amsterdam bij een temperatuur boven de twintig graden wist ze toch aardig mee te komen in het peloton. Tot halverwege zat ze mooi in het peloton het ene moment voorin en een ronde later zit je weer achterin. Naar de tussen sprint kwam er een breuk en zat ze bij twintig dames waar ze mooi in verder kon en finishte ze als veertigste van de 73 gestarte dames. 
Van Ramshorst: “Een mooie opsteker voor mij naar drie jaar lang blessure aan mijn scheenbeen. Dit is mooi om af en toe te kunnen rijden en ben blij dat ik die kans nu krijg in mijn Team van Gardena. Vanaf volgende week rij ik weer regio en zal waarschijnlijk nog een paar keer kunnen invallen.” 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen