Deroue crasht in ronde 9

Foto:

SEPANG – Scott Deroue was net goed bezig zich een weg naar voren te knokken, toen een fout van een andere rijder hem uit de Moto3-race van de Maleise Grand Prix knikkerde. 

Bij het aanremmen voor de laatste bocht van het circuit van Sepang raakten Matteo Ferrari, Hafiza Rofa en Deroue elkaar en belandden gedrieën in de grindbak.
De Moto3-race op Sepang was typisch een van die races waarin alles mogelijk was. Met veertien rijders die de finish niet haalden en slechts twintig die dat wel deden, had het net zo goed de race kunnen zijn waarin Scott Deroue punten had gepakt. Een paar van de coureurs waarmee hij gewoonlijk in gevecht is, kwamen immers wel zo ver. Maar jammer genoeg was Deroue niet een van de twintig in de klassering, maar een van de veertien op de DNF-lijst.
Scott Deroue: “Dit hoort ook bij racen. Terwijl ik goed op weg naar voren was, werd ik aangetikt. Heel erg jammer, want als je ziet wie er punten hebben gepakt, had ik daar ook bij kunnen zitten. Dit was nou typisch een van die wedstrijden waar je een beetje geluk bij nodig hebt en dat had ik duidelijk niet. Er zijn wel een heleboel positieve punten, zoals de start, de rondetijden en de snelheid, de schouder die oké was en uiteindelijk een slechts licht beschadigde motorfiets. Het is alleen jammer dat de race al klaar was op de helft. Er had absoluut meer in gezeten. Hopelijk brengt de laatste race, in Valencia over twee weken, nog een goed slot van het seizoen.”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen