Medailleregen voor Doto turnsters

Afgelopen zaterdag vond in ’t Harde de allereerste wedstrijd plaats voor de turnsters die uitkomen in de 5e en 6e divisie. Van GV DOTO Nijkerkerveen waren 14 turnsters in diverse leeftijdscategorieën en niveaus afgevaardigd. Achteraf konden zij terugkijken op een succesvolle dag.

In de eerste wedstrijdronde kwam de Nijkerkse Yara Berculo in actie in de categorie Instap D2 in de categorie Instap D2. Het was voor Yara een spannende turnwedstrijd en liet zich van haar beste kant zien. Yara turnde een keurige oefening op de lange mat, maar door een fout met het handstanddoorrollen liet zij wat punten liggen. Yara werd 24e.

Vier meisjes deden mee met de catogorie Jeugd1 D2. Annika van Donselaar behaalde een mooie 6e plaats. Melissa Hijwegen greep net naast de medailles en werd 4e. Wendy Rijnders en Mika van de Waerdt mochten wel op het ereschavot plaatsnemen. Wendy werd 3e en Mika ging er met het zilver vandoor.

Noa Weeber en Romee van de Beek turnden in de categorie junior volgens de keuze oefenstof in supplement F. Romee had behoorlijk wat pech bij de evenwichtsbalk waar zij maar liefst drie keer van af viel. Zij herstelde zich wel zeer goed bij de brug ongelijk (4e) en bij de vrije oefening op muziek (9e). Hier liet zij een zeer keurige en dynamische oefening zien.

Noa Weeber liet een keurige oefening zien op de evenwichtsbalk, zelfs met de radslag wist zij zich staande te houden. De jury beloonde haar oefening met 10.700 punten, goed voor een 1e plaats ! Ook op de brug liet Noa zien dat zij vooruitgang boekt, door inmiddels de kip op de brug te turnen.
Romee werd 15e in haar groep. Noa Weeber mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen !

In de tweede wedstrijdronde kwamen weer drie turnsters in actie.
De Amersfoortse Milou Germeraad turnde haar oefeningen volgens de verplichte oefenstof in de categorie Pupil 1 D2. Zij turnde een hele goede oefening op de brug ongelijk, score 13.350 (8e). In het totaal klassement werd Milou 10e.

Laura Heideveld en Demi Klappe turnden allebei mee met de senioren.
Laura startte bij de evenwichtsbalk en opende haar oefening met een zeer mooi danspassage loopsprong-hurkhoeksprong. Daarna ging het helaas mis doordat zij met twee onderdelen van de balk viel. Op de vloer herstelde Laura zich erg goed en turnde een aantal zeer dynamische acrobatische series. Laura behaalde in haar groep de 8e plaats.

Demi Klappe turnt vanaf de zomervakantie bij DOTO en het was voor haar een spannende dag. Ook Demi wist zich op de balk niet staande te houden met de handstanddoorrol. Op de brug en vloer herstelde zij zich uitstekend en mocht met de prijsuitreiking de gouden medaille in ontvangst nemen.

In de laatste wedstrijdronde kwamen vier turnsters in actie.
Noor van de Pol en Amber Hazenberg deden mee met de categorie Pupil 2 D2. Het was voor Amber de allereerste officiële turnwedstrijd op dit niveau en turnde al een hele goede wedstrijd. Vooral op de lange mat liet zij zien een gracieuze turnster te zijn. Bij de brug ongelijk werd haar oefening beloond met 14.300 punten (12e).

Noor van de Pol turnde ook een uitstekende wedstrijd. Bij Noor komt het vooral aan op het “netjes” afwerken van haar oefeningen. Bij de lange mat ging dit al erg goed. Vooral de handstandoverslag met afzet van de plank werd keurig uitgevoerd.
In het totaal klassement behaalde Amber de 18e plaats , Noor werd 12e.

Chantal Melissen kwam uit bij de categorie jeugd 2, volgens de keuze oefenstof. Vooral op de brug heeft Chantal grote vooruitgang geboekt en werd op dit toestel 9e. Bij haar vrije oefening op haar nieuwe muziek overtrof zij zichzelf en werd maar liefst 3e ! In totaal eindigde Chantal op de 10e plaats.
De uit Hoevelaken afkomstige Quinty Rijnders turnt ook in de keuze oefenstof, maar dan bij de junioren volgens supplement G. Quinty blonk uit met haar vrije oefening op muziek en werd hier dan ook kampioen. Bij de evenwichtsbalk behaalde zij een keurige 4e plaats en in het totaal klassement mocht ook Quinty op het ereschavot plaatsnemen en de bronzen plak mee naar huis nemen.

Zeven maart vindt de tweede voorwedstrijd plaats voor de 5e en 6e divisie en dan zal bekend worden wie van de turnsters zich geplaatst hebben voor de grote Regio Finale op 25 April a.s. in Arnhem.