Valse herstart Sparta Korfbal

Foto: nijkerk.nieuws.nl

OESTGEEST – De Nijkerkers verloren kansloos met 14-9 van Fiks tot ergernis van trainer van Woudenberg.

“De omstandigheden waren verre van ideaal maar ik moet gewoon eerlijk bekennen dat mijn ploeg collectief gefaald heeft”.

Op de zompige grasmat van Fiks bleef eigenlijk alleen de onvermoeibare Ardi de Vente op de been, de rest van team stond er bij en keek er naar in de regenbuien en windhozen die Zuid Holland danerdagmiddag teisterden. “Maar ik wil dat zeker niet aanvoeren als een excuus. Ik wil de matige prestatie van mijn team zien als een incident maar we gaan er de komende dagen nog wel even uitgebreid bij stil staan”, sprak trainer van Woudenberg na afloop van de wedstrijd.

Sparta heeft een prima zaalcompetitie achter de rug en hervatte de competitie op net veld zoals gezegd als koploper terwijl de doelstelling bij aanvang van deze korfbaljaargang toch niet meer was dan handhaving. “Maar zo is het nog steeds”, sprak van Woudenberg, “kijk naar de stand op de ranglijst en dan kun je zien dat we eigenlijk officieel nog niet eens veilig zijn. Als wij ons eigen niveau halen doen we desalniettemin ook gewoon mee om de titel maar daar ben ik nog geen moment mee bezig. Als je bij het begin van de tweede competitiehelft de ranglijst aanvoert mag je daarentegen volgens mij ook niet meer bang zijn voor degradatie”.

Met de eerder aangehaalde doelstelling in het achterhoofd leeft van Woudenberg van week tot week. Maar hij heeft dit seizoen vaker kunnen toasten op een overwinning dan moeten treuren om puntverlies. Dat hij zich realiseert dat zijn ploeg theoretisch ook nog in de gevarenzone kan komen is juist maar het moge duidelijk zijn dat er dan wel heel veel mis moet gaan, de komende weken. Komende zaterdag wacht namelijk het cruciale duel tegen HKC al. Bij winst op die ploeg staan de Nijkerkers 5 punten boven de denkbeeldige rode streep. Die is dan uit beeld. Als de ploeg zich realiseert dat het in de komende 6 duels de teugels nooit mag laten vieren dan staat er aan het eind van het seizoen eerder een kampioensschaal in de kast dan een rode lantaarn. Stiekem weet men dat bij Sparta ook wel maar de club zal dat in al haar bescheidenheid terecht (nog) niet uitspreken. Zoals gezegd, daar leeft iedereen van week tot week. Eerst HKC dus maar Paaszaterdag, 15:30 uur.

De korfballers van Sparta Nijkerk voeren de ranglijst in de eerste klasse F nog steeds aan maar zij moeten die koppositie sinds het afgelopen weekend inmiddels wel delen met RWA.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen