Hoevelaken in de achtervolging

Foto: Robert Kreuning

Het spelen van thuiswedstrijden om vijf uur en sc Hoevelaken, het bleek zaterdag 16 mei 2015 geen geslaagde combinatie. Verre van dat zelfs.

Vanwege het internationale jeugdtoernooi konden op Kleinhoven de nacompetitiewedstrijden pas om 17.00 uur beginnen en dat bleek achteraf geen succes. Hoevelaken 2 en Hoevelaken B1, die een eerder deze week opgelopen 1-0 achterstand moesten wegwerken, werden achtereenvolgens door DETO (1-3) en IJVV (1-2) uitgeschakeld. De hoofdmacht van sc Hoevelaken, die de eerste wedstrijd van de eerste ronde moest spelen, moet volgende week tegen De Vecht in de achtervolging. Na een 2-0 voorsprong en 2-2 ruststand verloor Hoevelaken uiteindelijk met 2-4.

Sc Hoevelaken eindigde op de derde plaats in de reguliere competitie en mag vanwege het winnen van de derde periode aan de nacompetitie deelnemen. De Vecht won in de Derde Klasse C de eerste periode en zakte vervolgens af naar rang zeven in de competitie. Met deze wetenschap stond er voor Hoevelaken maar één doelstelling op het programma: een goede basis leggen voor de uitwedstrijd in Loenen aan de Vecht. Het scenario verliep echter anders. Net als vorig seizoen tegen Advendo (4-1 verlies) moet Hoevelaken zaterdag 23 mei in de achtervolging.

Het duurde bijna een kwartier, voordat Hoevelaken voor de eerste keer in de buurt van het Vechtse strafschopgebied kwam. Ramon Geijtenbeek hield met zijn sterke lichaam de bal goed vast, speelde hem vervolgens naar Ewoud van de Brug op rechts, die een puike voorzet afgaf. Tom Buitink nam de bal bij de tweede paal in één keer op de schoen en rondde daarmee de eerste de beste kans voortreffelijk af.

Ruim een kwartier later was het opnieuw raak voor sc Hoevelaken. Vanaf links werd de bal hoog het strafschopgebied ingebracht, waar Milan van den Hoeven de bal schampend tegen het hoofd kreeg en onwetend de stand op 2-0 bracht. Die actie moest het sein zijn om door te drukken, maar via een kopbal drie minuten later en een eenvoudige doorloop door de Hoevelakense verdediging twee minuten in de extra tijd stond het bij de thee toch weer gelijk: 2-2.

Met topscorer Dennis de Haas voor de lichtgeblesseerde Simon de Boer in de gelederen ging Hoevelaken in de tweede helft opnieuw beginnen met het afschudden van De Vecht. Het verliep echter anders. Na negen minuten liet doelman Sjoerd Kloppenburg zich verrassen door een hoge, door de wind gedragen bal, die hij onvoldoende controleerde en daarmee Dave Langenberg de kans gaf de bal in het doel te lopen. Kort daarna leek Milan van den Hoeven Hoevelaken opnieuw op gelijke hoogte te brengen, maar bij een vrije kopkans kreeg hij de bal niet tussen de palen. Iets wat hem later in de wedstrijd eveneens niet lukte met een ingegleden bal, maar toen hielden de doelman en een verdediger in eendrachtige samenwerking de bal uit het doel.

Met een dubbele wissel (Joeri van den Hoeven en Peter van der Weerd voor Milan van den Hoeven en Tom Buitink) ging Hoevelaken nadrukkelijk op zoek naar de 3-3. De gastenheren kregen met een nieuwe tegentreffer echter het deksel op de neus en moeten volgende week in Loenen aan de Vecht minimaal tweemaal scoren, om niet direct te worden uitgeschakeld.

 

bijdrage van Robert Kreuning

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen