Semi waterveld MHC Hoevelaken in gebruik

Foto: MHCH

Zondagmiddag heeft sportwethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh het nieuwe semi-waterveld van Mixed HockeyClub Hoevelaken geopend

Ze draaide een sleutel om, waardoor de sprinkler installatie begon te sproeien
2016-08-28 MHCH Opening veld 1-22

Daarna oefenden heren 1 tegen Leusden heren 1. Een wedstrijd, waarnaar werd uitgezien. Een aantal ex-Leusden hockeyers zijn namelijk teruggekeerd  in Hoevelaken. Saskia Faber voor de wedstrijd: “Kan dus leuk potje worden.” Dat werd ook en de teams bleken aan elkaar gewaagd: 2 – 2 dank zij de gelijkmaker van MHCH in de allerlaatste minuut

2016-08-28 MHCH Heren 1 - Leusden-47

De club was al geruime tijd met de gemeente in gesprek. Eerst leek alleen een zand ingestrooid veld haalbaar, maar uiteindelijk is het – met wat kunst- en vliegwerk – toch gelukt de gemeente te overtuigen van de voordelen. De budgettaire ruimte van de gemeente was beperkt, maar toen MHCH bereid was om ook zelf te investeren en een aantal zaken zelf uit te voeren bleek de gemeente bereid meer te doen.

Er is nu een kwalitatief uitstekend veld én een extra oefenveldje gerealiseerd, zonder grote budgettaire implicaties. Dit kon niet zonder hulp van de vele vrijwilligers (onder aanvoering van Harmen Heida) die aan het begin van de vakantie hard gewerkt hebben om de sloopwerkzaamheden te doen: verwijderen van dug-outs, hekken, straatwerk etcetera. De aannemer kon daarna gelijk aan de slag met het verwijderen van het kunstgras en het benodigde grondwerk.

MHC Hoevelaken is ontzettend blij met dit nieuwe veld, niet in de laatste plaats omdat alle thuiswedstrijden van Heren 1 en Dames 1 straks weer op het eerste veld zullen worden gespeeld, zoals het hoort. Met het nieuwe terras en het nieuwe – binnenkort in gebruik te nemen scorebord – is dit een mooie start van het nieuwe seizoen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen