Deroue opnieuw in de punten

Foto: www. racelineimages.co.uk

LINCONSHIRE – Voor de tweede keer op rij heeft Scott Deroue zich in de punten weten te rijden. Na Brands Hatch werd in Cadwell Park opnieuw een P6 gescoord.

De vrije trainingen voor het BSB Pirelli National Superstock 600 cc Championship werden verreden onder zowel natte als droge omstandigheden waarin de coureur uit Nijkerkerveen uiteindelijk na goede en constante tijden beslag wist te leggen op positie 11 met een verschil ten opzichte van de “polesetter” van slechts 0.6 seconde.
Door een wat mindere start op maandag (Bank Holiday) verloor Deroue direct een aantal posities, maar hij wist zich via een goede eerste en tweede ronde te herstellen
en door te stoten naar P6. De achterstand op de voorgangers was klein maar op het moment dat Deroue de aanval in wilde zetten, werd de race via een rode vlag situatie
gestopt en niet meer herstart.

Deroue: “Jammer, ik had iets meer voorin en beter moeten starten. Dan had er meer ingezeten. We hadden een goede setup voor de race gevonden waardoor de TSINGTAO MV Agusta perfect liep. In twee secties van het circuit was ik dan ook de snelste en tijdens de race reed ik op twee na de snelste ronde. Ik ben uiteindelijk tevreden met weer 10 punten die ik opdraag aan mijn opa die dit weekend plotseling overleed “.

Jorel Boerboom werd in beide Moto3-manches overigens de beste Nederlander.

Over twee weken gaat het kampioenschap verder met de 9e editie op het circuit van Oulton Park.

bijdrage van Willem Binnendijk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen