Telstar doet zichzelf al weer tekort

Rode lantaarndrager Victum werd in leven gehouden en greep deze kans met twee handen aan. Door een tegentreffer in de slotseconden van de wedstrijd viel uiteindelijk dezelfde uitslag als vorige week te noteren (15-15).

Moeizaam scoren

De eerste helft startte gezapig. Pas na een kwartier viel de 0-1, maar dit werd snel uitgebouwd naar een 0-3 tussenstand. Victum kwam echter eenvoudig langszij en in het restant van de eerste helft werd duidelijk dat beide ploegen een aanvalsvak hadden dat moeizaam tot treffers kwam. Het was Victum dat het initiatief nam in de score en vlak voor rust op 6-4 kwam. Beide ploegen scoorden nog eenmaal in de slotminuut, waardoor met een 7-5 achterstand de rust aanbrak.

Blessure breekt ritme

In de rust werd Bas Hopman gewisseld voor Arjan Westeneng en dit sorteerde meer rust en dynamiek in het eerste aanvalsvak. Evengoed duurde het lang voordat de eerste treffer viel, maar vervolgens werd binnen twee minuten de achterstand omgebogen naar een 7-8 voorsprong. Een lange blessurebehandeling van Westeneng brak echter het ritme en dit gaf Victum de kans om zich te herpakken. Om en om scorend nam de spanning toe en brak de slotfase aan. Een minuut voor tijd leek Inke Bleeker vanonder de korf voor de winnende aan te tekenen, maar de Houtenaren nivelleerden de score van afstand. Drie schoten van Telstar troffen vervolgens geen doel meer, waardoor het duel eindigde in 15-15.

Met de top drie op het programma, lijkt het zwaartepunt qua tegenstanders voor Telstar in het slot van de competitie te liggen. Komende week wacht de thuiswedstrijd tegen Spirit. De ploeg uit Voorthuizen heeft één punt meer dan Telstar. Als de Hoevelakers naar boven willen blijven kijken is winst noodzakelijk. Aanvang 15:30 uur, Sportpark Middelaar.