Opnieuw derbywinst Sparta Nijkerk VR1

PUTTEN – Na de spannende wedstrijd van vorige week tegen SDC Putten VR1 (3-2) was dit keer Terschuurse Boys VR1 de tegenstander. Opnieuw een echte derby. Dit keer was de spanning echter een stuk minder.

Na 10 minuten al 0 – 3

De eerste kans van de wedstrijd was nog voor de dames uit Terschuur, maar Sparta Nijkerk nam de regie hardhandig over. Binnen 10 minuten stond er al 0-3 op het scorebord. Rolien Taankink scoorde uit een afvallende bal. Christianne van Bloemendaal plaatste de bal strak langs de keepster in het doel. Uit een verre uittrap van Hanna Kuijvenhoven kreeg Cynthia van den Bor de bal vanaf de vleugel in 1 keer in het doel.
Terschuurse Boys voelde zich totaal overrompeld en kwam geen moment in de wedstrijd. Een viertal corners op rij voor Sparta Nijkerk leverde niks op. Een harde voorzet van Marline Bassie werd later even hard en prachtig in eigen doel geschoten door een Terschuur verdedigster.

Voetballende oplossingen zoeken is toch lastig

Met een rustgevende voorsprong van 0-4 werd de kleedkamer opgezocht. Daar werd afgesproken om de tweede helft voetballende oplossingen te zoeken. Helaas kwam er niet veel van terecht. De 0-5 kwam snel. Christianne van Bloemendaal kopte een corner van Rolien Taankink binnen. Daarna werd het chaotisch en wist Terschuurse Boys zomaar 2 keer te scoren. Verder liet Sparta Nijkerk het niet komen. Veel beter werd het ook niet. Het slotakkoord was voor Lieke van de Grootevheen, die vlak voor tijd uit opnieuw uit een corner de 2-6 binnen kopte.

Mooie vrouwelijke voetbalzaterdag

Conclusie: Een ruime, makkelijke zege met een goede eerste helft en een mindere tweede. Met de 3 punten op zak reden de dames snel terug naar Nijkerk om nog even bij VR2 te gaan kijken. Dit was de moeite waard. Het tweede vrouwenteam van Sparta Nijkerk boekte namelijk een zeer knappe en verdiende 3-0 zege op koploper DVS’33 VR2. Een mooie voetbalzaterdag dus voor de vrouwen van Sparta Nijkerk.

Volgende week zaterdag 22 oktober speelt Sparta Nijkerk VR1 in de eerste knock out ronde van de districtsbeker een uitwedstrijd tegen Owios VR1.