Veensche Boys en CSW delen punten

Veensche Boys is het duel tegen CSW geƫindigd in gelijke cijfers. Op eigen veld werd het 2-2.

Jan Struijk prikte al in de beginfase een doelpunt erin, maar daarna verzuimde de ploeg uit Nijkerkerveen het samba-voetbal een vervolg te geven. Door een goal uit een vrije schop door Ivo te Velthuis werd het in de tweede helft alsnog 2-2.

Afwerking onvoldoende

2016-10-29-veensche-boys-csw-weert

Veensche leek de gasten uit Wilnis aanvankelijk te overlopen na de prachtige rush en goal van Jan Struijk, maar gaandeweg de eerste helft bleven de goals uit. Struijk bleef door de linies van CSW breken, maar het schortte aan de afwerking door de medespelers in de voorhoede. CSW kreeg niet eens de kans om zich te positioneren. De pressie viel aan het einde van de eerste helft weg door onrust achterin bij De Blauwe Helden. Na een doorbraak van de ploeg uit Wilnis wilde Bas van de Grootevheen de bal een hengst naar voren geven, maar de bal raakte de hak van Bram Bode van CSW. De gelijkmaker was een feit. Een minuut voor het rustsignaal werd het voor Veensche Boys nog erger. Uit een corner wist Berry Kramer heel eenvoudig over doelman Wessel Kroon heen te koppen: 1-2.

Gelijkmaker verdiend

2016-10-29-veensche-boys-csw-yannick

Wie dacht dat Veensche Boys na de pauze de zaken zou recht zetten, kwam bedrogen uit. CSW bepaalde het spelbeeld en leek de voorsprong te willen consolideren door Veensche Boys niet in haar spel te laten komen. Bovendien wisten de verdedigers van CSW Jan Struijk vakkundig uit te schakelen. Na een kwartier in de tweede helft was voor trainer Richard van Vliet de maat vol. Hij bracht een dubbele wissel in: Kilian van Kasteel voor Bas van de Grootevheen en Michael Dingsdag voor Rody Buitenhuis. De druk werd opgevoerd en dat resulteerde in de verdiende gelijkmaker. Ivo te Velthuis benutte een vrije trap en de bal caramboleerde tussen de doelpalen. Ondanks aandringen van beide kanten kwam er geen verandering meer in de stand.